Atatürk Üniversitesinde 25 akademisyene 'Bilimsel Teşvik Ödülü'

Atatürk Üniversitesinde 25 akademisyene 'Bilimsel Teşvik Ödülü'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesinde, "2022 Bilimsel Teşvik Ödülleri" kapsamında 25 öğretim üyesine ödül verildi.

Üniversitenin Kurumsal İletişim Direktörlüğünden yapılan açıklamaya göre, akademisyenlerin yaptığı başvuruların Bilimsel Teşvik Komisyonunca değerlendirmesi sonucu, "2022 Bilimsel Teşvik Ödülleri" kapsamında bu ödülü almaya hak kazanan öğretim üyelerine ödülleri törenle takdim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi olarak patent ve proje ile uluslararası yayınları ve dış kaynaklı projeleri destekleyip teşvik ettiklerini kaydetti.

Çomaklı, yeni Yükseköğretim Kurulu sistemi kapsamında nitelendirilen ve önemli gelişmeleri referans alarak başlatılan Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin, Atatürk Üniversitesinde eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmeti kapsayan bütün süreçlerde aktif rol oynadığına dikkati çekti.

Teknolojinin önemine vurgu yapan Çomaklı, "Teknolojide yaşanan hızlı gelişmeler ile değişen ve çeşitlenen ihtiyaçlar, yükseköğretimi doğrudan etkiliyor. Atatürk Üniversitesi olarak bu değişime uymak, geleceği ortak akılla tasarlamak, dönüşüm vizyonunu oluşturmak, stratejileri ve bunun için gerekli eylem planlarını belirlemek üzere çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin araştırma üniversitesi etiketini kazanmasıyla ulusal ve uluslararası eğitim camiasında tanınırlığının arttığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Akademisyenlerimiz, birbirinden değerli projeleriyle şehrimizi ve üniversitemizi ön plana çıkarma noktasında çabalıyor. Üniversitemizin kurumsal gelişimi ise ancak tüm mensuplarının yüksek aidiyet ve özverili gayretleri ile mümkün olacaktır. Tüm mensuplarımızın kurumumuzu ileri taşımak için ortak amaç ve hedefler doğrultusunda fedakarlıkla hizmet etme arzusunda olduklarına inancım tamdır. Bu düşüncelerle, üniversitemizin bilgi üretimi ve araştırmacı insan kaynağını desteklemenin, nitelikli bilgi üretimini artırmanın, bilimsel bilgi üretimini teşvik etmenin bir göstergesi olan 'Bilimsel Teşvik Ödülü'ne layık görülen mensuplarımıza en içten şükranlarımı sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Törende ödül almaya hak kazanan 25 öğretim üyesine ödülleri takdim edildi.

Bakmadan Geçme