Bayburtlu akademisyenin hayatı kitap oldu

Halen Kapadokya Üniversitesi İktisadî, İdarî ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı olan Bayburtlu Prof. Dr. Rıfat Yıldız'ın hayat hikâyesi gazeteci-yazar Rıfat Yörük tarafından, 'Bir Akademisyenin Hayat Yolculuğu' adıyla kitaplaştırıldı. 

Bayburtlu akademisyenin hayatı kitap oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kapadokya Üniversitesi İktisadî, İdarî ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı ve Akın Bayrak ile birlikte Bayburt'ta özgün bir çalışma olan Matematik Atölyesini hayata geçiren Bayburtlu Prof. Dr. Rıfat Yıldız'ın hayatı kitap oldu. 

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın 'Hocamızın Altın Çağını Taçlandıran Kitap' başlığıyla bir önsöz yazdığı kitapta Rıfat Yıldız’ın yakın çevresinden elli kişinin de görüşlerine yer verildi. 

Kitap çalışmasıyla ilgili bilgi veren Rıfat Yörük “Memleketi Bayburt’un sevdalısı olan çok değerli bir akademisyenin hayatını yazdığım bu biyografi benim dokuzuncu kitabım oluyor. Rıfat Yıldız biyografisi, Kayseri’de başlayıp, yerleştiğim memleketim Silifke’de tamamladığım bir eser.” dedi.  

Yörük, sditörlüğünü Mehtap Karakaya Yörük’ün yaptığı kitabın tanıtımlarının önce Bayburt’ta, ardından Kayseri’de gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Kitabın arka kapağında yer alan tanıtım metni şöyle;

“Mesleğini çok seven, ‘dünyaya bir daha gelebilsem inanın yine bu mesleği seçerim’ diyen işine âşık bir akademisyen...
Bu biyografide; ‘söz uçar, yazı kalır!’ diyerek meslekî her toplantısını, her programını, her projesini raporlaştıran, anılarını yazılı hale getirip kitaplaştıran, günlük tutan, aile büyükleri için biyografiler yazdıran sıra dışı akademisyen Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın vatan ve memleket sevdası ile dolu hayat yolculuğunu bulacaksınız.”

 

Bakmadan Geçme