Bayburt'un demir bilekli kız kardeşleri

Bayburt'ta yaşayan kız kardeşler Nisanur ve Melisa Okumuş, Türkiye bilek güreşi şampiyonasında Bayburt'u temsil edecek.

Bayburt'un demir bilekli kız kardeşleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir hevesle başladıkları bilek güreşi sporunda rakiplerine meydan okuyan kız kardeşler, birbirlerinin en büyük destekçileri oldular. Okuldan eve dönünce ne yapacaklarını bilemeyen kardeşler, ortaya attıkları masa üzerinde bilek güreşi tuttuklarını ve zamanlarını bu şekilde geçirdiklerini söylediler. Kardeşlerin birbiriyle olan mücadelesini gören arkadaşları da Okumuş kardeşlere heves ederek bilek güreşi sporuna başladılar. Türkiye şampiyonasında Bayburt'u en iyi şekilde temsil edeceğini söyleyen Nisanur Okumuş, Türkiye finallerinden iyi bir derece aldıktan sonra hedefinin Avrupa şampiyonası olduğunu bildirdi.

Sıkı bir şekilde çalışmalarını sürdüren ve milli takım sporcusu olmak için çabalayan Melisa Okumuş, "Ablam bana çok destek oldu, beraber maçlara gittik. Yenildiğimiz maçlarda birbirimizin yanında olduk. Hep birlikteydik. Milli takım seçmelerine gittiğimizde de beraberdik. Orada Türkiye üçüncüsü oldum, milli takıma çıkamadım ama inanıyorum bu sene daha çok çalışıp milli takıma gireceğim." dedi.

Bir diğer sporcu Yeşim Avşar ise ailesinden, hocasından ve arkadaşlarından gördüğü destekle buralara geldiğini ifade ederek, daha da ileriye gidebilmek için çok çalışacağını dile getirdi.

“GEÇEN SENE MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNDE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ ELDE ETTİK”

Demir bilekli kızların antrenörü olan Beden Eğitimi Öğretmeni Furkan Öz, bilek güreşi branşını sevdirme ve yaşatma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Öz "Çocuklarla birlikte 2 yıldır bilek güreşi sporuyla ilgileniyoruz. Geçen sene milli takım seçmelerinde Türkiye üçüncülüğü elde ettik, bu sene grup mücadelelerinde bütün sporcularımız derece aldı, bir sporcumuz Türkiye şampiyonasında yarışacak. İnşallah daha ilerisi olacak. Antrenörümüz Cabir Çelik ile birlikte bu branşı sevdirmeye, yaptırmaya çalışıyoruz. İnşallah devamı gelir, inşallah bu çocuklar milli takıma hizmet ederler, ülkeye hizmet ederler, başarılı olurlar." diye konuştu.

Bakmadan Geçme