Bayburt'ta Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği yapıldı

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında bu yıl 'Türkiye Yüzyılına Nefes'  teması ile 81 İlde bin 23 lokasyonda eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine katıldı.

Bayburt'ta Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda ilde gerçekleşen fidan dikim etkinliğinde, İl Merkezi ve İlçelerde olmak üzere 11 ayrı lokasyonda Akasya, Ceviz, Badem, İğde, Yabani Elma-Armut, Kiraz ve Sarıçam türlerinden oluşan on binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Gez köyündeki etkinlikte konuşan Vali Cüneyt Epcim, milli ağaçlandırma seferberliğinin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Vali Cüneyt Epcim, 11 farklı alanda çalışma yapıldığını ve 10 bin dönüm civarında bir alanda ağaçlandırma çalışmasının yapıldığını ifade etti.

Vali Epcim, orman İşletme müdürü Zeynel Yalçındağ ve ekibine ağaçlandırma çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, herkesin en az 5 fidan dikmesi temennisinde bulundu. Vali Cüneyt Epcim, Bayburt belediye Başkanı Hükmü pekmezci ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin adına dikilecek olan fidanı da toprakla buluşturdu.

Ayrıca fidan dikimi sonrası valilik önünde düzenlenen dağıtım töreniyle bin 700 fidanda vatandaşlara dağıtıldı.

Bakmadan Geçme