Bayburt Üniversitesi öğrencilerinden çevre temizliği

Bayburt Üniversitesi 'Tut Elimden Öğrenci Topluluğu', gerçekleştirdikleri duyarlılık projeleri dahilinde çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Bayburt Üniversitesi öğrencilerinden çevre temizliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, dekanlar, meslek yüksekokulu müdürleri, dekan yardımcıları, akademisyenler ve aileleri ile üniversitenin farklı birimlerinde öğrenim gören çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlik Bayburt Beşpınar köyünde gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere ve katılımcılara temizlik yapılırken kullanacakları tek kullanımlık malzemeler dağıtıldı. Sonrasında katılımcılar çevre temizliği için gruplara ayrıldı. Katılımcılarla birlikte Beşpınar köyünün farklı bölgeleri, yerlere atılmış çöplerden ve atıklardan temizlenerek çevre bilincinin oluşturulmasına dikkat çekildi. Etkinliğe katılan öğrenciler, “Arkadaşlarımızla birlikte ‘Temiz Çevre’ sloganıyla yola çıkarak Beşpınar Köyümüzde çevre temizliği gerçekleştirdik. Daha yeşil, güzel ve temiz bir çevre oluşturalım ve bu bilinci aşılayalım istedik. Desteklerini esirgemeyen üniversite yönetimimize, köy halkına ve katılım sağlayanlara teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Program sonrasında, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ziyareti ve Demirözü Barajı tekne turu yapıldı. Çevre temizliğine katılan yönetici ve öğrenciler, Müze ziyareti sırasında, burada gerçekleştirilen harman şenliğine de eşlik ettiler. Horon oynayıp halay çekerek eğlenceli vakitler geçirdiler. Etkinliğin sonunda, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz tarafından, çevre temizliği etkinliğine katılan ihtiyaçlı iki öğrenciye burs verileceği müjdesi de paylaşıldı.

Bakmadan Geçme