Baburtlu öğrencilerden soğuk kış günlerinde depremzedelere yardım eli

Kahramanmaraş merkezli depremler ardından depremzedelere bir destek de Bayburtlu öğrencilerden geldi.

Baburtlu öğrencilerden soğuk kış günlerinde depremzedelere yardım eli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayburt Meslek Teknik Lisesi Metal Teknolojisi ve Tesisat Teknolojileri İklimlendirme Alanında eğitim gören öğrenciler, depremzedeler için odun sobası üretmeye başladı.

Bayburt Meslek Teknik Lisesi Metal Atölyesinde üretilen sac sobalar depremzedeler tarafından çadırlarda kullanılmak üzere deprem bölgesine gönderiliyor.

Depremin olduğu ilk günden itibaren öğretmenleri gözetiminde çadır sobaları yapan öğrenciler ise 400 sobayı üretmeyi başardı.

Bayburt Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Rikap Cemil Kurt, metal teknoloji bölümü öğrencilerinin teknisyenlerle birlikte 400 soba ürettiğini belirterek, üretimin devam edeceğini aktardı. 

Ellerinden gelen bütün çabayla çalıştıklarını ifade eden Kurt, "Milli Eğitim Bakanlığımızın emirleri ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde okulumuzda deprem bölgesindeki kardeşlerimize gönderilmek üzere fırınımızda 150 bin ekmek ürettik. Metal teknoloji bölümünde ise öğrencilerimiz ve teknisyenlerimizle beraber şu ana kadar 400 soba ürettik, üretime de devam ediyoruz. İnşallah kardeşlerimiz sıcak bir ortamda bizim sobalarımızla ısınacaklar. Elimizde olan bütün çabayı gösteriyoruz. Öğrencilerimiz gündüz, teknisyenlerimiz ise gece saatlerine kadar çalışıyor." ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme