Bakan Bozdağ'dan seçim açıklaması: "Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığı anayasal hakkıdır, önünde hiçbir engel yoktur.''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bugün, katıldığı etkinlik ve programlarda seçime dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ'dan seçim açıklaması: &quotSayın Cumhurbaşkanımızın adaylığı anayasal hakkıdır, önünde hiçbir engel yoktur.''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara 2 No'lu Barosu tarafından ATO Congresium'da düzenlenen Güçlü, Etkin ve Saygın Savunma İçin Avukatlık Kanunu Çalıştayı ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçime dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, ‘’Şu anda yapılacak seçim ikinci seçimdir. Cumhurbaşkanı'mız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci cumhurbaşkanı olarak adaydır ve ikinci adaylığıdır. Herhangi bir anayasal engel yoktur. Kaldı ki bunun yorumunu yapanlar, yürürlük maddesine baktığında, Anayasa'nın 75, 77 ve cumhurbaşkanı seçimine ilişkin 101. maddesinin, çok net bir şekilde 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve Parlamento seçimiyle yürürlüğe girdiğini ifade ediyor.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığında hiçbir sorun olmadığını belirten Bozdağ, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığı anayasal hakkıdır, önünde hiçbir engel yoktur. Hukuk uydurma yerine herkes seçime çalışsın, meydanda rekabetimizi yapalım" ifadelerini kullandı.

‘’SEÇİM KANUNLARINDA YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER, AYNEN UYGULANACAKTIR’’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu akşam katıldığı bir televizyon programında ise seçim kanunundaki değişikliklere dair açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, seçim kanunlarında yapılan değişikliklerin aynen uygulanacağını belirtti.

Anayasa’da bulunan ‘seçim kanunlarında yapılan değişiklikler bir yıl içerişimde yapılan seçimlerde uygulanmaz’ maddesini hatırlatan Bozdağ, ‘’Seçimlerle ilgili önemli düzenlemeler hem Anayasa'mızda var hem de seçim kanunlarımızda yer alıyor. Anayasa'da 'seçim kanunlarında yapılan değişiklikler bir yıl içerisinde yapılan seçimlerde uygulanmaz' der. Bazıları bunun seçim sürecinin başlangıcını kast ettiğini söylüyor. Burada kasıt, seçimin yapıldığı tarihe göre yapılır. Seçimin yapıldığı tarihe göre bu hesaplama yapılır. Seçim kanunlarında yapılan önceden de değişiklikler var. 12 Haziran 2011 seçimleri yapıldı, YSK gündemine geldi, oradan bir karar çıktı. Çok net şekilde ifade ediliyor’’ dedi.

‘’TARİHLE İLGİLİ HERKES BİR DEĞERLENDİRME YAPIYOR’’

Seçim tarihi ile ilgili de açıklamada bulunan Bozdağ, ‘’Tarihle ilgili herkes bir değerlendirme yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtemelen mart ayında bu yönde bir karar alacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme