• Haberler
  • Güncel
  • Bakan Akar: "2 bin 517 terörist etkisiz hale getirildi"

Bakan Akar: "2 bin 517 terörist etkisiz hale getirildi"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "1 Ocak'tan itibaren Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 2 bin 517 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

Bakan Akar: &quot2 bin 517 terörist etkisiz hale getirildi"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tahıl koridoru ve terörle mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, bakan yardımcıları ve birlik komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı düzenlendi.

2 BİN 517 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Toplantıda gündeme dair açıklamalar yapan Bakan Akar, 2022 yılında öldürülen terörist sayısını açıklayarak,"1 Ocak'tan itibaren Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 2 bin 517 terörist etkisiz hale getirildi."  dedi.

"TÜM ÜLKELERİN HUDUTLARINA SAYGILIYIZ"

Öte yandan Yüksek Askeri Şura'da alınan kararların Türk Silahlı Kuvvetlerine ve millete hayırlı olmasını diledi.

Terörle mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirten Akar, "Biz komşularımız başta olmak üzere tüm ülkelerin sınırlarına, hudutlarına, egemenlik haklarına, toprak bütünlüğüne saygılıyız." dedi.

PENÇE-KİLİT OPERASYONU'NDA 333 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terörle mücadeledeki hedefin, sınırların güvenliğini sağlamak olduğuna işaret eden Akar şunları söyledi:

"Teröristler neredeyse bizim hedefimiz orası. Biz 40 yıldan beri asil milletimizi başına musallat olan terör belasından kurtarmakta kararlıyız. 24 Temmuz 2015'ten beri yapılan operasyonlar sonucunda toplam 35 bin 786 terörist bugüne kadar etkisiz hale getirildi. 1 Ocak'tan itibaren de operasyonlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu dönem içerisinde Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 2 bin 517 terörist etkisiz hale getirildi.”

"UKRAYNA'DAN 721 BİN 449 TON TAHIL AYRILDI"

Tahıl koridoru anlaşması hakkında da bilgi veren Akar,  "Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçevede, bakanlığımızın, arkadaşlarımızın, askeri heyetlerimizin yaptığı görüşmeler oldu. Sonuç olarak da dörtlü anlaşma imzalandı. Bu çerçevede faaliyetler devam ediyor. Bu sabah itibarıyla Ukrayna limanlarından ayrılan tahıl miktarı 721 bin 449 ton oldu. Bu devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu daha da artacak. Herhangi bir şekilde bunun durmaması, yavaşlamaması, olabildiğince süratli ve emniyetli bir şekilde adreslere ulaşması için gayretlerimizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme