Bakan Akar'dan F-16 çıkışı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-16 uçaklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar'dan F-16 çıkışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, milletvekili adayı olduğu Kayseri'de katıldığı iftar programı sonrasında basın mensupları ile bir araya geldi. 

 F-16 uçaklarının tedarik ve modernizasyon süreci hakkında gelen bir soruya cevap veren Akar, “Bununla ilgili biz resmi müracaatımızı yaptık. Dedik ki ‘biz sizden 40 adet F-16 istiyoruz. 79 tane de bizim uçağımız var. Bunlarında modernizasyonu için gerekli parçaları bize verin.’ Müracaatımızı yaptık. Bu süreç içerisinde Türkiye’de ve Amerika’da çeşitli toplantılar yapıldı. Bu toplantıların başında, sonunda, ortasında bütün münasebetlerimiz sırasında benim sayın bakan ile yaptığım görüşmelerde ve diğer alt düzey olan heyetlerin konuşmalarında Pentagon dediğimiz Amerikan Savunma Bakanlığı ve Amerikan Genelkurmay Başkanlığı bizim bu talebimizi desteklediklerini söylediler. Dışişleri Bakanlığı da uygun görüşle kongreye gönderdi. Şu anda bizim taleplerimiz kongrede çalışılmakta. Bizim bu uçaklarımızla alakalı onları daha da modernize etmek için Link 16’yı da biz talep etmiştik. Onlar da verebileceklerini söylediler. Dolayısıyla bir bölümü olumlu oldu. Ayrıca bunun üreticisi olan firmayla da arkadaşlarımız teknik düzeyde görüştüler. Biz şu anda kongredeki süreci takip eder durumdayız. Muhataplarımıza da her seferinde söylediğimiz, bir an önce süratle somut adımın atılmasını beklediğimizdir. Şu anda bize intikal eden herhangi bir olumsuz görüş, beyan söz konusu değil. Toplantılarımız devam ediyor. Çünkü bu konuyla alakalı birçok ayrıntı var. Bizim temennimiz üretimin desteklediği bu tedarik ve modernizasyon sürecinin kongreden de olumlu şekilde çıkmasıdır.” diye konuştu.

"TEK HEDEFİMİZ TERÖRİSTLER"

Türkiye'nin terörle mücadele çalışmaları ile ilgili bilgi veren Hulusi Akar, “Her zaman diyoruz ki, ‘büyük ve güçlü Türkiye’nin olmazsa olması etrafındaki risk ve tehditleri engellemesidir. Bizim şu anda ülkemize ve milletimize yöneltilmiş en büyük tehlike ve en yakın tehdit PKK, YPG, DEAŞ’dtr. PKK ile YPG’nin hiçbir farkı yok. Bunların Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde mevcudiyetleri var. Biz bu mücadelemizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bunları belirli bir süre yalnız bıraktığınız zaman tekrardan başımıza bela oluyorlar. Bunun için bizim stratejimiz kaynağında yok etmek. Irak’ın kuzeyinde bunların terör kapları var. Bunların en kritik olanı da Zap’tı. Çok şükür Zap’tın tamamına yakını kontrol altına alındı. Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekat bölgesinde bir takım saldırı girişimleri oldu. Bizim oradaki Mehmetçiğimiz sürekli alarmda, sürekli teyakkuz halinde. Onlara anında karşılık verme suretiyle şu ana kadar ilk bilgilere göre, 12 terörist etkisiz hale getirildi. Bizim tek hedefimiz teröristler. İster Irak’ın kuzeyi olsun, ister Suriye’nin kuzeyi olsun. PKK’nın orada Kürt kardeşlerimize yaptıklarının haddi hesabı yok. Köyleri boşalttılar. Çocukları askere aldılar. Vergi aldılar. Biz onun için diyoruz ki Kürtler bizim kardeşimizdir." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme