Yalnızçam Kayak Merkezi'nde kayak sezonu başladı!

Ardahan'da yer alan ve Türkiye'nin gözde kış turizm merkezlerinden birisi olan Yalnızçam'da kayak sezonu açıldı.

Yalnızçam Kayak Merkezi'nde kayak sezonu başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ardahan'a 13 kilometre uzaklıkta yer alan Yalnızçam Kayak Merkezi'nde, etkili olan yağış  sonrası kar kalınlığının yeterli düzeye ulaştı. Hazırlıkların tamamlasıyla birlikte kayak sezonu düzenlenen törenle açıldı. Törene Vali Hüseyin Öner, protokol üyeleri ile çok sayıda kayak sever katılım gösterdi. Kayak sporcularının gösterisi eşliğinde yapılan açılışın ardından vatandaş, kristal kar üzerinde kayak yapmanın keyfini çıkardı.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner açılışta yaptığı konuşmada, son günlerde etkili olan kar yağışların ardından kentte kayak sezonunu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"YALNIZÇAM KAYAK MERKEZİ'Nİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ"

Merkezin potansiyeli ve konumu itibariyle gelecek vadettiğini belirten Vali Öner, şunları kaydetti:
"Bugün sezonu açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız Yalnızçam kayak merkezi ile yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmak. Teknik anlamda kayak merkezinde tüm çalışmalar tamamlandı. Yalnızçam Kayak Merkezi'ni geleceğe hazırlıyoruz. Gelecekte daha çok turist ağırlamayı planlıyoruz. Tüm çalışmalarımız buna yönelik sürüyor."

Norveç’te yapılacak olan gençler dünya şampiyonasına katılacak olan Ardahan’ın kayaklı koşudaki ilk milli sporcusu olan Dilan Demir'de, Yalnızçam Kayak Merkezi'nde şampiyonaya hazırlanıyor.
Kayak antrenörü Seyfullah Bayraktar, "Dilan U 20 bayanlar milli takımında yarışıyor. Ardahan’ın kayaklı koşu ve kayakta ilk milli sporcusu. 2019 yılındaki Anadolu yıldızlar liginde şampiyon oldu. Ondan sonraki 4 yıllık süreçte de milli takımda yer alıyor. Elde etmiş olduğu derecelerden dolayı milli olimpiyat tarafından takıma girmeye hak kazandı. Son olarak Erzurum Kandilli'de yapılan milli takım seçmelerinde kendi grubunda iki defa klasik ve paten tekniğinde ikinci olarak Norveç’te yapılacak olan Dünya gençler şampiyonası takımına girmeye hak kazandı. Şubat ayında da ülkemizi dünya şampiyonasında Norveç’te temsil edecek." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme