Pelikanların vefası göz dolduruyor

Ardahanlı balıkçı Kurtuluş Kılıç'ın yavruyken bulduğu ve elleriyle besleyip büyüttüğü tepeli pelikanlar, Kılıç'ın yanından asla ayrılmıyor.

Pelikanların vefası göz dolduruyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çıldır Gölü'nde balıkçılık yapan Kılıç, yaklaşık 3 ay önce Adalar mevkiinde anneleri tarafından terk edilen bitkin haldeki iki yavru tepeli pelikan buldu.  Sonrasında teknesine alıp balıkçı restoranına getirdiği yavru pelikanları besleyip büyüten Kılıç, kardeşi ve çocuğunun isimlerini verdiği 'Yiğit' ve 'Ömür' ile sıkı bir bağ geliştirdi.  Kılıç, iş yerini ve çevresini mesken tutan 'Yiğit' ile 'Ömür'e tuttuğu balıkları elleriyle yediriyor.

Balıkçı Kılıç, , pelikanların mekanlarını terk etmediklerini ve iş yerinin maskotu haline geldiğini söyledi.

Pelikanları ailenin birer ferdi gibi gördüğünü ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Yavruyken anneleri terk etmişti. Gördüğümüzde çok bitkin ve açtılar. Ölmeye yakındılar. Lokantaya getirdiğimizde onları küçük balıklarla beslemeye başladık. Şu an büyümeye başladılar, artık burayı terk etmiyorlar. Bazen içeri giriyorlar, bazen lokantamızın önündeki kayalıklara çıkıyorlar. Genellikle zamanın çoğunu lokantamızın önündeki kayalıklarda geçiriyorlar. Acıktıklarında yanıma geliyorlar ve balık veriyorum. Müşteriler de onlara yoğun ilgi gösteriyor, onlara yem atıyorlar."

Bakmadan Geçme