Fiyatlar arttı Ardahan tedbir aldı

Ardahan Belediyesinin, doğalgaz, elektrik ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle bazı tasarruf tedbirleri aldığı bildirildi.

Fiyatlar arttı Ardahan tedbir aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Faruk Demir, belediye araç parkında gazetecilere yaptığı açıklamada, son dönemlerde doğalgaz, elektrik ve akaryakıta gelen zamlar nedeniyle zorlandıklarını ve tasarrufa gittiklerini belirtti. Aldıkları tedbirlerden bahseden Demir, şöyle konuştu:

"Gelirlerimiz artmadığı gibi giderlerimiz çok arttı. Şu an artık zorunlu bir tasarruf söz konusu. Bu nedenle belediyeye ait araçların yüzde 30'unu garajlara çektik, kombileri kıstık. 2021 yılının ocak ayında belediyemize ait aylık doğalgaz tutarı 31 bin 900 lira oldu. Bu rakam 2022 yılının ocak ayında 73 bin lira olarak kayıtlara geçti. Yine 2021 yılının ocak ayında elektrik faturası 82 bin lira iken, bu rakam 2022 yılının ocak ayında 232 bin lira oldu. 2021 yılının ocak ayında akaryakıt harcamalarının tutarı ise 61 bin lira iken, 2022 yılının aynı ayında akaryakıt tutarı 225 bin lira olarak faturalara yansıdı."

Demir, belediye olarak giderlere rağmen emlak, su, katı atık, inşaat gibi kalemlere ise zam yapmadıklarını belirterek, "5 kepçemiz çalışıyorsa bunu 2'ye düşüreceğiz. Böylelikle biz Ardahan olarak 3 yıldır nasıl dar boğaza girmediysek bundan sonrada girmeyeceğiz. Geçen sene su parasına zam yapmadık. Hatta bazı kalemlerde indirimler yaptık. Bizim harcadığımız her para Ardahan halkının parasıdır. Onun için kendi maaşımızdan daha dikkat etmek zorundayız. Har vurup, harman savuramayız. Hiçbir kimseye muhtaç olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme