Çıldır Gölü'nde buz altındaki son ağlar çıkarılıyor

Ardahan-Kars sınırında yer alan Çıldır Gölü'nde Eskimo usulü balık avcılığı yapan yöre halkı, havaların ısınmasıyla sezonu bitiriyor.

Çıldır Gölü'nde buz altındaki son ağlar çıkarılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aralık ayından bu yana buzları kırarak balık avlayan vatandaşlar, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle artık buz altındaki son ağlarını çıkarıyor. Avladıkları balıkları restoranlarında müşterilerine ikram eden ya da kentte satışa sunarak geçimlerini sağlayan balıkçılar, aynı zamanda turistlere de Eskimo usulü avcılığı göstererek bölgenin tanıtımını sağlıyor.

"BUZUN ÜZERİNE ÇIKMAK ARTIK RİSKLİ BİR HAL ALDI"

Balıkçılığın geçim kaynakları olduğunu söyleyen Kılıç, "Son günlerde sıcak hava etkili olmaya başladı. Bu da buzda erimelere neden oldu. Dolayısıyla buzun üzerine çıkmak artık riskli bir hal aldı. Şu an gölün üstüne çıkmak çok riskli. Özellikle kıyı kesimlerde erimeler başladı. Ortalarda ise buzun üstü sulanmaya başladı. Bu da buzun erimeye başladığının göstergesi." dedi

Eskimo usulü balık avcılığı sezonunun bittiğini söyleyen Kılıç, "Çünkü şu an buzun üstünde su var. Bundan sonra buzların tamamen erimesini bekleyeceğiz ve ardından tekne ile avcılık dönemine hazırlanacağız." diye konuştu.

Balıkçı Yiğitcan Çınar da buz altına ağ atmaya hazırlandığını ancak erimelerin kendisini tedirgin ettiğini söyleyerek, "Havalar çok soğuk gitse belki bir ihtimal yine ağ atarım ama görünen çok zor. Sezon bu yıl kapandı diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme