Çıldır Gölü atlı kızak etkinlikleri ilgi görüyor

Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü olan ve yüzeyi tamamen donan Çıldır Gölü'nde buz üzerinde atlı kızak etkinlikleri devam ediyor

Çıldır Gölü  atlı kızak etkinlikleri ilgi görüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Kütük Ev bölgesine gelen ziyaretçiler, burada buz üzerinde atlı kızak seferlerine katılım gösteriyor. Kızaklarla kayan vatandaş, kimi zaman ise halaya durup eğleniyor. 

“MEMLEKETİMİZİN EN GÜZEL YERİ" 

Kars’a Trabzon’dan gezmeye geldiğini belirten Abdullah Gündoğdu, “Daha önce deneyimlemiştim ama tur bu kadar uzun değildi. Suyun donmamış olduğu zamanlarda da gelmiştim. Buranın, bu coğrafyanın her hali güzel, bu gölün özellikle hem yüzebildiğimiz zamanlarda, hem de üzerinde kızakla gezdiğimiz zamanlarda farklı bir his, yani suyun üzerinde olduğunu bilmek, ama bir o kadarda güvenli hissetmek gerçekten güzel bir şey, her seferinde buraya geliyorum. İnsanıyla, doğasıyla gerçekten güzel bir yer, memleketimizin güzide yerlerinden birisi diyebilirim.” dedi.

“İLK DEFA DONMUŞ GÖLÜN ÜZERİNE ÇIKTIM"

Almanya’dan geldiğini ifade eden Serdar Gündoğdu ise, “Daha önce belgesellerde izleniştim. Ama ilk defa geldim, ilk defa denedim. Güzel, kaymak güzel, gölün üzerinde kaymak, ilk defa buz tutmuş gölün üzerine çıktım. Benim için güzel bir duyguydu.” ifadelerini kullandı.
Çıldır Gölü'nün simgesi haline gelen atlı kızaklara binerek gönüllerince eğlenen misafirler, son olarak sarı balık yedikten sonra bölgeden ayrılıyor.

Bakmadan Geçme