Atatürk silueti yine Ardahan'a yansıdı

Yaz aylarında Ardahan'ın Damal ilçesinde ortaya çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün silueti, bu kez Çıldır ilçesinde görüldü.

Atatürk silueti yine Ardahan'a yansıdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ardahan'ın Damal ilçesinde her yıl 15 Haziran-15 Temmuz'da 17.55-18.10 saatlerinde ortaya çıkan Atatürk siluetinin bir benzeri bu kez Çıldır ilçesine bağlı Gölebakan köyünde ortaya çıktı. Siluetle ilgili bilgi veren Köy Muhtarı Sezgin Senemoğlu, "Bu güzelliği kamuoyuna sunmak gerek." dedi.

“ATAMIZIN SEVGİSİ HER ZAMAN KALBİMİZDE”

10 Kasım'a özel olarak yansıdığı belirtilen siluetin ortaya çıktığı alanda açıklama yapan Gölebakan Köyü muhtarı ,” Atamızın sevgisi her zaman kalbimizde... Ancak bu güzelliği de insanlara ulaştırmak istedik. Bu siluet 2006 yılında Ahmet Karataş isimli bir arkadaşımız tarafından hayvan otlatılırken keşfediliyor. O benzetmiş, sonra resmini çekip getirdi. Biz de hak verdik kendisine. Ahmet kardeşimize de bu vesileyle teşekkür edeyim." diye konuştu.

“BURANIN TURİZME KAZANDIRILMASINI İSTİYORUZ”

Açıklamasının devamında siluetin 6 Kasım ile 12 Kasım tarihleri arasında belirdiğini söyleyen muhtar, "Buraya ulaşım biraz zor ancak yetkililerimizin de imkânı var buraya yol yapmak için. Buranın turizme kazandırılmasını istiyoruz. Biz bu manzarayı görünce çok duygulandık." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme