Ardahan'da tezeği haczettiler

Ardahan'ın köylerinde çiftçilerin yüzde 65'i hacizlik ve icralık duruma geldi. Hatta Hanak ilçesindeki bir köyde tezek bile haczedildi.

Ardahan'da tezeği haczettiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bülten TV’de yayımlanan ‘Doğu Bülteni’ programına katılan Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fakir Yılmaz, çiftçilerin kuraklıktan dolayı kredi ve borç batağına düştüğünü söyledi.

MUHTARIN TRAKTÖRÜ DE HACZEDİLMİŞ 

Şartları kolay olduğu için çiftçinin Denizbank’tan kredi alma yoluna gittiğini belirten Fakir Yılmaz, daha sonra ödeme yapamayınca çiftçinin mallarının icralık duruma geldiğini belirtti. Yılmaz, “Şu anda Ardahan’da çiftçinin yüzde 65’i haciz ve icralık altında. Köyün muhtarının traktörünü almışlar. Köylünün danasını almış götürmüşler. Tezeği icra yapmışlar. Vatandaşın borcu var, avukat geliyor icra ediyor. Ardahan’ın Hanak ilçesindeki bir köyde hayvan gübresinin döküldüğü alanı icra edildi.” dedi.

“TAPUYLA BİLE KREDİ VERİYORLAR”

Konuyla ilgili olarak ulaştığımız adını vermek istemeyen muhtar ise, “Bunda bankanın da suçu yok. Sonuçta kredi alırken her şeyi okuyoruz, imzalıyoruz. Ama 15 gündür her gün icralık olan vatandaş yanımıza geliyor. Bunların içinde muhtarlar da var. Devlet bankasından almış olsalardı bir kolaylık sağlanırdı ama özel banka kolaylık da sağlamıyor. İnsanlar da bir tapuyla bile kredi verdiği için zorda kalınca özel bankadan gidip kredi çekiyor. Denizbank da kolay kredi veriyor. Ne olacak bilemiyoruz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme