Ardahan'da veterinere şiddete kınama

Ardahan'da bir grup Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanı, aşılama çalışması yapan veterinerlerin Göle ilçesinde sözlü ve fiziksel saldırıya uğramasını kınadı.

Ardahan'da veterinere şiddete kınama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göle İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde toplanan grup adına konuşan Tarım Orman Çalışanları Birliği (TOÇ BİR-SEN) Ardahan İl Temsilcisi Cihan Karademir, bazı veteriner arkadaşlarının bir süre önce Göle'nin Senemoğlu köyünde aşılama çalışması yaparken vatandaşın sözlü ve fiziksel saldırısına uğradığını ifade etti.

Bu duruma tepki göstererek artık şiddet ortamında çalışmak istemediklerini aktaran Karademir, saldırıya uğrayan arkadaşları için hukuk mücadelesi vereceklerini dile getirdi.

Karademir, "Veteriner hekimlerimiz sahada hayvan hastalıkları, aşı, küpeleme, kuduz ve veba gibi hastalıklarla karşı mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadır. Büyük fedakarlıklarla görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı personeli, çalışmalarını ülke olarak Kovid-19 ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde bile aksatmadan, ülke ve millet sevdasıyla yürütmeye devam etmektedir." dedi.

Karademir, veterinerlere yönelik şiddetin arttığını belirterek, "Veteriner hekimlerimize yapılan korkakça saldırıyı kınıyoruz. Saldırganların gerekli cezaya çarptırılması için hukuki sürecin takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme