Ardahan Valiliği'nden UDHB Ardahan' adlı tekneye ilişkin açıklama!

 Ardahan Valiliği'nden 'UDHB Ardahan' adlı teknenin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Gümüşhane'nin Özkürtün Belediye Başkanlığı'na devredilmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Ardahan Valiliği'nden UDHB Ardahan' adlı tekneye ilişkin açıklama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Açıklamada, teknenin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2017 yılında Çıldır ilçesinin turizm potansiyeli göz önünde bulundurularak Ardahan İl Özel İdaresine tahsis edildiği hatırlatıldı.

Hava şartlarına bağlı olarak oluşan dalgalar neticesinde söz konusu teknenin bağlı bulunduğu iskelenin 2018'de yıkıldığı ve teknenin kullanılmadığı ifade edilen açıklamada, iskelenin onarımı için girişimlerin yapıldığı aktarıldı.

Bakanlığın söz konusu teknenin Gümüşhane'nin Özkürtün Belediye Başkanlığına devri ile ilgili iş ve işlemlere başlanılması için Ardahan Valiliğini bilgilendirdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Valiliğimizce ilgili teknenin ilimizde hizmete devam etmesi hususunda Bakanlık nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur. UDHB Ardahan adlı teknenin devrine ilişkin tasarruf hakkı Bakanlığa ait olup, Gümüşhane Özkürtün Belediye Başkanlığı'na devrinin istenmesi tesadüfidir. Sayın Valimizin Gümüşhaneli olması gerekçe gösterilerek özellikle bahsi geçen belediye başkanlığına devredildiği yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bununla birlikte, öne sürülen illiyet bağı gerçekle en küçük bir ilgisi olmayan yakıştırmadan ibarettir."

Öte yandan Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında (ATSO) bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları ise teknenin başka bir kente devredilmesine tepki gösterdi.

Bakmadan Geçme