• Haberler
  • Güncel
  • Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir hakkında skandal iddia!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir hakkında skandal iddia!

Daha önce engellilerle ilgili skandal sözleriyle gündeme gelen Ardahan'ın CHP'li Belediye Başkanı Faruk Demir hakkında yeni skandal iddialar ortaya atıldı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir hakkında skandal iddia!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engelli kaldırımı çalışması esnasında, “Her yol bitti engelli kaldı?” şeklindeki skandal sözleriyle gündeme gelen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ile ilgili ikinci bir skandal iddia daha ortaya atıldı.

AYNI GARAJA BİR KERE BAĞIŞ İKİ KERE İHALE ALMIŞ

İddiaya göre Demir, vatandaş ile iş insanlarından bağış ve hibe adı altında para toplayarak itfaiye araçları için bir garaj yaptırdı. Ardından bitmiş garaja doğrudan temin yolu ile ihale açtı. İddia bununla da bitmedi; Faruk Demir bu kez de, aynı garajı, ‘taş ahşap atölyesi’ olarak göstermek yolu ile bu kez de yapım ihalesi açtığı öne sürüldü.

İtfaiye aracı garajının yapımından...

“HAKARET VE KÜFÜR ETTİ”

Söz konusu garaja hibe veren iş insanı Diyaddin Kasımoğlu, Belediye’ye yaptığı işler esnasında, doğrudan temin ihalesi ve yapım ihalesini fark ederek, 6 Ekim’de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aynı gün, devam eden işleri için Belediye’ye giden Kasımoğlu, Faruk Demir tarafından hakarete uğradığını, Demir’in kendisine küfrettiğini savundu.

KORUMALARI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN İŞ İNSANI TEHDİT ETMİŞ

Ayrıca Kasımoğlu, aynı günün akşamında kaldığı otelin lobisinde, Başkan Faruk Demir’in koruması Volkan Gök, Volkan Gök’ün kardeşi ve Belediye’de işçi olarak çalışan Güntay Hoş tarafından tehdit edildiğini savundu. Bunun üzerine Kasımoğlu, tehdit edildikten hemen sonra nöbetçi savcılığa giderek koruma talebinde bulundu.

İş insanı Diyaddin Kasımoğlu'nun, Belediye Başkanı Faruk Demir ve korumalarının kendisini tehdit ettiğine dair şikayetini gösterir tutanak.

Bülten TV’ye açıklamada bulunan iş insanı Kasımoğlu, şunları söyledi:

“2019 yılında belediye seçimleri olduktan sonra Belediye Başkanı Faruk Demir, itfaiye araçları donuyor, biz yangına müdahale edemiyoruz, insanlar mağdur oluyor deyip vatandaştan bağış adı altında para topladı. Bizler de iş insanları olarak hibe verdik. Hatta ben bizzat, başka iş insanlarına gidip burası için hibe talebinde bulundum. Bu esnada ben belediyenin işlerini yapıyor idim. Sonra fark ettim ki, aynı kapalı garaj doğrudan temin yoluyla ihale edilmiş. Daha sonra da, aynı bitmiş garaja, bu seferi ‘taş ahşap atölyesi’ göstererek yapım ihalesi açıldığını fark ettim. Bu ihale de 250 bin Liralık bir ihale. O ihaleye Ardahan’da tek bir firma giriyor. Bildiğimize göre Fen İşleri Müdürünün bu firma ile bir bağlantısı var. Yani burayı yeniden yapmış gibi gösteriyorlar. Sonra ben bunu 6 Ekim’de savcılığa şikayet ettim. Şikayet edince başkan kudurmuşa döndü. Beni belediyenin içinde tehdit etti, hakaret küfür etti. Aynı günün gecesinde kaldığım otelde başkanın korumaları tarafından tehdit edildim, Ardahan’da bulunmamamı falan söylediler. Aynı akşam ben de savcılıktan koruma talebinde bulundum. Talebime yanıt çıktı.”

Diyaddin Kasımoğlu ile ilgili alınan koruma kararı

Bakmadan Geçme