• Haberler
  • Iğdır
  • Aralık'ta Şehir Er Erhan Çiyapul Camii ve Kur'an Kursu'nun açılışı yapıldı

Aralık'ta Şehir Er Erhan Çiyapul Camii ve Kur'an Kursu'nun açılışı yapıldı

Iğdır Aralık'ta geçen yıl yapımına başlanan Şehir Er Erhan Çiyapul Camii ve Kur'an Kursu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Aralık'ta Şehir Er Erhan Çiyapul Camii ve Kur'an Kursu'nun açılışı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aralık’ta, Valilik koordinesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının katkıları, şehit annesi Güzel Çiyapul'un şehitlik tazminatı ve maaşı ile hayırseverlerin yardımlarıyla 19 Nisan 2019'da Hakkari'de şehit olan Erhan Çiyapul adına 5 bin metrekare alanda yapılan ‘Şehir Er Erhan Çiyapul Camii ve Kur'an Kursu’nun açılışı yapıldı.

Açılışta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Iğdır Valisi ve Belediye Başkanvekili Hüseyin Engin Sarıibrahim ve şehidin annesi Güzel Çiyapul ile şehidin kardeşi Dilek Çiyapul konuşma yaptı.

Bir annenin, ailenin şehit evladının hatırına diktiği, herkesin bir taraftan emek verdiği cami ve Kur'an kursunun açılışına katılmaktan gurur duyduğunu söyleyen Soylu, "Şehit annemizin 'Bu camiyi, bakan gelirse beraber açalım' demesi bizim için bir talimattır. Biz şehit ailelerimize, gazilerimize, şehit annelerimize ne yapsak onların borcunu ödeyemeyiz. Ayaklarının altında halı olsak da borçlarını ödeyemeyiz." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, emeği geçenlere teşekkür etti.

Şehidin hikayesinin kendilerini duygulandırdığını dile getiren Iğdır Valisi ve Belediye Başkanvekili Hüseyin Engin Sarıibrahim ise, "Başta şehidimizin annesinin rüyasıyla başlayan hikaye var. O rüyada evladının şehit olacağını ve ona Kur'an okunduğunu gören, Anadolu toprağında dikili bir bayrak kadın var. Bu kadının hikayesini dinlemek, paylaşmak, hayata geçirmek için bizler duyduktan sonra elimizden geldiğince çalıştık ve hep birlikte bu hikayenin son bulmasını sağlayabildik." İfadelerini kullandı.

"BİR ERHAN'I KAYBETTİM AMA BİN ERHAN'IM VAR"

Şehidin annesi Güzel Çiyapul da caminin çalışmaları başladığında Vali Sarıibrahim'e, oğlunun, Kur'an okumayı çok istediğini ve Kur'an kursu açmaya niyet ettiğini söylediğini aktardı.

Cami ve kursun açılmasında çok destek aldığından bahseden Çiyapul, "Allah herkesten razı olsun. Bakanım da benim için geldi, çok memnun oldum. Bana birçok gurur duydurdunuz. Bir Erhan'ı kaybettim ama bin Erhan'ım var ama acım dinmiyor, gözyaşım kurumuyor." dedi.

Şehidin kardeşi Dilek Çiyapul ise devletten gelen tazminatı kendileri için kullanmanın içlerinden gelmediğini, onun için böyle bir işe giriştiklerini söyleyen Çiyapul, "Devlet erkanı hepsi arkamızdaydı. Destek verdiler desem yalan olur, canla başla bizden çok çalıştılar. Allah bin kere razı olsun. Kardeşim, 'Kimseler görmedi, bu dünyadan ben geçtim' demişti. Herkes duysun bilsin ki bir Erhan vardı, buradan geçti." diye kaydetti.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, caminin ve kursun açılışı yapıldı.

Açılışa, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Karaca, şehit yakınları ve vatandaş katıldı.

Bakmadan Geçme