Türkiye Afganistan'daki vatandaşlarına sahip çıktı

Afganistan'da meydana gelen olayların ardından 357 Türk daha ülkeye getirildi.

TAKİP ET

Afganistan'da Taliban'ın Kabil'e girmesinin ardından Türklerin ülkeye taşınması devam ediyor. Türk Hava Kuvvetleri'nin askeri nakliye uçağı A400M ile Kabil'inden Pakistan'ın başkenti İslamabad'a nakledilen yolcular, aktarma ile Türk Hava Yolları'na ait uçaklarla Türkiye'ye getiriliyor. Bu kapsamda 357 yolcu daha bugün saat 09.15'te İstanbul Havalimanı'na getirildi.

'ÇOK RAHAT GELDİK'

Afganistan'da 17 yıldır bir inşaat firmasına çalıştığını söyleyen yolculardan Ersin Karaduman, 'Kabil Havalimanı'ndaki ciddi bir yoğunluk ve izdiham vardı. Oradaki sıkıntının dışında sıkıntı yaşamadık. Çok şükür büyükelçiliğimiz ve askerimiz sayesinde ülkemize rahatça gelebildik.' dedi.

'KİMSE ORADA DURMAK İSTEMİYOR'

Afganistan'ın çok karışık olduğunu söyleyen yolculardan Humayun Hayri ise 'Taliban geldi, Kabil'i işgal ettiler bize de çıkın dediler biz de çıktık. Binlerce kişi havalimanına akın etti. Türk Büyükelçiliği organize ederek bizleri havalimanına geçirdiler. Öyle bir hava var ki kimse durmak istemiyor. Herkes panik, korku ve dehşet içinde.' diye konuştu.



'EN ÇOK ÇOCUKLARIMIZ İÇİN KORKTUK'

Ailesiyle birlikte Afganistan'dan dönen Celil Beyoğlu da, 'Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz bize sahip çıktı. 4ört gün boyunca havalimanının Güney kapısından girmeye çalıştık ama giremedik. Sonra Ankara'dan aradılar, kendilerine söyledik. Çocuklarımız var kurşun yağdırıyorlar resmen, onlara bir şey olacak diye çok üzüldük. Sonra bizi Pakistan'a gönderip oradan havalimanına getirdiler.' dedi.1

Havaalanına geldikleri andan itibaren koronavirüs testi yapılan yolcular, 10 gün süreyle karantinada kalacak.

Yorumlar 2

Bakmadan Geçme