Lavrov ve Kuleba 10 Mart'ta Antalya'da bir araya gelecek

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, 10 Mart'ta Bakan Çavuşoğlu'nun da katılımıyla bir araya gelecek.

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lavrov ile Kuleba'nın, kendisinin de yer alacağı üçlü görüşmede 10 Mart'ta Antalya'da bir araya geleceklerini açıkladı.

Türkiye olarak, bir an önce kalıcı barışın sağlanması için çaba sarf ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

'Öncelikli amacımız çatışmaların bir an önce durdurulması. Saldırıdan önce, Cumhurbaşkanımız ve Rus ve Ukraynalı muhataplarımızla onları bir araya getirmek için çok çaba sarf ettik. Saldırının başlamasından sonra Sayın Cumhurbaşkanımız muhataplarıyla 19, ben de yaklaşık 40 telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Çatışmalardan önce Rus ve Ukrayna mevkidaşlarımız Antalya Diplomasi Forumu'nda bir araya getirme teklifinde bulunmuştum. Savaşın ardından bu çabamızı daha da artırdık. İki tarafı buluşturmak için yoğun bir diplomasi yürüttük. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Putin ile telefon görüşmesinde bu konuyu gündeme getirdi. Bilahare Lavrov Antalya'daki bu görüşmeye katılmaya hazır olduğunu, aynı şekilde Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da bu toplantıya katılacağını belirtti. Her iki bakan Antalya'daki bu toplantıda özellikle benim de yer almamı ve üçlü bir toplantı yapmamızı istedi. Dolayısıyla 10 Mart Perşembe günü bu toplantıyı üçlü bir şekilde, Antalya'da gerçekleştireceğiz. Bu toplantının barış ve istikrar yönünde önemli bir adım olmasını arzu ediyoruz. İyi niyetle kalıcı bir barış için çaba sarf etmeye devam edeceğiz.'

#Canlı: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ankara'da gündemdeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunuyor https://t.co/6rV33VdFKT — AA Canlı (@AACanli) March 7, 2022

Bakmadan Geçme