Altılı Masa'dan Ortak Politikalar Mutabakat Metni

Adayını 13 Şubat tarihinde açıklayacaklarını bildiren Altılı Masa temsilcileri Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni açıkladı.

Altılı Masa'dan Ortak Politikalar Mutabakat Metni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet İttifakı'nın Ankara'da ATO Kongre ve Sergi Merkezi'nde sunumunu yaptığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir detaylandırdı.

Metnin bazı maddeleri şöyle:

Gündemde yer alan dış politika konusu olan NATO ile ilgili metinde "NATO bünyesindeki katkılarımızı rasyonel bir zeminde ve ulusal çıkarlarımızı gözeterek sürdüreceğiz." ifadeleri yer alıyor.

Dış Politika başlığı altında ayrıca Türkiye’nin yeniden F-35 projesine dönmesi için girişimlerde bulunacaklarına da değiniliyor.

Göç politikaları ile ilgili ise düzensiz göçün kaynağı olan ülkelerle Geri Kabul Anlaşmaları yapılacağı ve Türkiye’ye bir 'tampon ülke' muamelesi yapılmasına izin verilmeyeceğinin altı çiziliyor.

Ülkede geçici koruma altındaki Suriyeli göçmenlerin güvenli ve iç hukuk ile uluslararası hukuka uygun biçimde mümkün olan en kısa sürede ülkelerine geri dönmelerini sağlayacağı vadediliyor.

.

Bakmadan Geçme