ALES geç başvuruları alınacak

16 Nisanda yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na geç başvurular bugün itibarıyla alınmaya başladı.

ALES geç başvuruları alınacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

16 Nisan tarihinde uygulanacak 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/1) için 10-13 Mart tarihleri arasında geç başvuru alınacak.

Adaylar başvurularını, ÖSYM başvuru merkezlerinden 13 Mart mesai saati bitimine kadar veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan 13 Mart saat 23.59’a kadar yapabilecek.

ÖSYM Yönetim Kurulu’nun kararıyla Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde 2023-ALES/1 sınavı yapılmayacak. 2023-ALES/1 sınavına Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde girmek için tercihte bulunan adayların, sınav merkezi tercihlerini güncellemeleri gerekiyor. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde sınava girmek için tercihte bulunan ancak belirtilen sürede sınav merkezi tercihini güncellemeyen adaylardan sınav merkezi Adıyaman olan adaylar Şanlıurfa ilinde; sınav merkezi Hatay olan adaylar Adana ilinde; sınav merkezi Kahramanmaraş olan adaylar Gaziantep ilinde; sınav merkezi Malatya olan adaylar Elazığ ilinde sınava alınacak.

2023-ALES/1 sınavına başvuran tüm adaylar, 10-13 Mart tarihleri arasında 13 Mart saat 23.59’a kadar ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecek.

Bakmadan Geçme