AK Partili vekil açıkladı: "Deprem bölgesinde salgın yok"

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, sosyal medyada dolaşan deprem bölgesinde salgın olduğu iddialarını yalanladı.

AK Partili vekil açıkladı: "Deprem bölgesinde salgın yok"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremin meydana geldiği ilk günden beri bölgede görev aldığını söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, "Deprem bölgesinde salgın yok." dedi. 

Depremin ilk gününden itibaren bölgede olduğunu söyleyen Karayel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir yandan enkazların kaldırılması var. Ağır hasarlı binaların yıkılması, hafif hasarlı binalar gibi eşyaların alınması işlemler süreci devam ediyor. Güzel bir organizasyon var. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek burada Kahramanmaraş’ta koordinatör olarak devam ediyor. Devlet işleyişinin normale dönmesi gibi Cumhurbaşkanımızın talimatıyla birlikte yeni yapılacak binaların yerleri, zemin etütleri var. Belediyelerin çalışmaları var. Sokakların temizlenmesi bile başlı başına bir iş. Sosyal medyada konuşuluyor ama salgın bir hastalık yok. Dolayısıyla o süreçte kontrol altına alındı. Su hatlarıyla ilgili testler her gün alınıyor sorun yok. Koordinasyonda rapor edilen salgın hastalıkla ilgili bir salgın yok. Solunum yolları enfeksiyonları bile normalde bu mevsimde olan rakamları aşmış bile değil. Enkazın kaldırılması, sokakların ilaçlanması gibi hizmetler devam ediyor. Yoğun bir iş var. Her adımı tek tek atıyoruz. İnsanlarımızın moralini yüksek tutmak bir hal hatır sormak bile çok anlamlı oluyor. Sahada insanımızın çok aklı selimle, metanetli olduğunu görüyoruz. İnsanlarımız etrafına baktığında devletimizi, milletimizi görüyor ama Milletvekili olarak onların hal hatırını sormak çok mutlu oluyorlar. Can kayıplarına ve mal kayıplarına rağmen insanlarımız devletin en başından beri burada olduğunu söylüyor. Cumhurbaşkanımıza dua ediyor. Hep birlikte siyasetinden bürokrasisine kadar herkes elinden geleni yapıyor. Burada olan hocalarımız, öğretmenlerimiz çadır kentlerde rehabilitasyon tarafı var bunları devam ettiriyoruz. İnşallah Allah bir daha böyle felaket, acı yaşatmasın."

Bakmadan Geçme