• Haberler
  • Spor
  • Ahmet Nur Çebi: 'Rakiplerimizin menfaatine yarayacak şekilde süreç yönetildi'

Ahmet Nur Çebi: 'Rakiplerimizin menfaatine yarayacak şekilde süreç yönetildi'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe derbisi öncesi gündemdeki sıcak gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ahmet Nur Çebi: 'Rakiplerimizin menfaatine yarayacak şekilde süreç yönetildi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF’nin ligden çekilen takımlar için aldığı karar, Fenerbahçe derbisi ve gündemdeki diğer konular hakkında TRT Spor’a konuştu.

TFF'nin ligden çekilen takımlarla ilgili aldığı kararın erken açıkladığını dile getiren Çebi, "Depremden önce 3 gün sonrasıydı. Bu toplantıda birkaç alternatif üzerinde duruldu. Ağırlık olarak üzerinde durulan konu, depremden zarar gören 2 tane takımın yarışmaya devam edemeyecekleri, ligde kalma hakları muhafaza edilmeleri hakkında karar birliğine vardık. Herkes itirazsız, canıgönülden bunu kabul etti zaten. Yanlarında olacağımızı da söyledik, kapılarımızı da hepimiz açtık. Onların çekilmesiyle alakalı birkaç alternatif söylendi. Herkes görüşünü söyledi. Kulüpler Birliği Başkanımız Sayın Ali Koç Beyefendi ile TFF Başkanımız Sayın Büyükekşi Beyefendi'nin açıklaması var o günlerde, iki tane alternatif üzerinde duracaklarını söylediler. Oradan bir karar çıkmadı. Sadece görüş alışverişinde bulunuldu. Konu o gün kapandı. Daha sonra TFF, 2-3 görüşten birini benimsedi ve açıkladı. Maalesef o açıklama çok erken yapıldı. 25 gün sonra da yapılabilirdi. Zaten ligler yeteri kadar ertelendi. Lig başlamadan 1-2-3 gün evvel de açıklanabilirdi. 3 hafta önce açıklanması gereksizdi. Biz de yanlış şekilde anlaşılarak gündem olduk. Bize bir soru soruldu, cevap verdik. O gün, şu an uygulanan sistemin adaletli olmadığını söyledik. Söylediklerim o an yanlış anlaşıldı. Anlayabiliyorum. O gün sessiz kalan rakiplerimiz, kendi taraftarlarını ve sosyal medyalarını el altından devreye soktuğunu biliyoruz. Beşiktaş'ta muhalefette olan arkadaşlarımızın sosyal medya ayakları da katıldı. O andaki durumu anlayamayan, duygusal olan Beşiktaşlı kardeşlerimiz de vardı. Hepimiz duygusalızdır, ben çok iyi anlıyorum. Onlar da yanlış oldu şeklinde onlara katıldı. O anda da sanki TFF'nin aldığı bu karar doğruymuş algısı yaratıldı.” dedi.

TFF'nin deprem nedeniyle ligden çekilen takımlar için aldığı karar hakkında konuşan Ahmet Nur Çebi, "Türkiye Futbol Federasyonu bu kararı almıştır, değiştirebilir. Lig devam ediyor. Değiştirilmesini talep ediyoruz, adil bulmuyoruz. Yaklaşık 7 takımın şu anki uygulamanın doğru olmadığını, ligden çekilen takımların maçlarının yok hükmünde olması gerektiğini belirtti. 4 takım da kararı doğru bulduklarını ifade etti. Toplantıda olmayan 6 takıma sorulmasına karar verildi. Son durum ne bilmiyorum. Kulüpler bugün akşama kadar görüşlerini belirtecek. Nasıl bir karar çıkacak bilmiyorum. 7 kulüp içerisinde belki 1-2 tanesi puan olarak avantajlı gözükse dahi diğer 5-6 tanesinin kısmen zarar görmesine ve bu işten hiçbir menfaat sağlamasına rağmen bu durumun adaletli olmadığını söylemeleri ilginçti." ifadelerini kullandı.

“RAKİPLERİMİZ İYİ İŞ BAŞARDILAR”

“Rakiplerimizin menfaatine yarayacak şekilde bu süreç yönetildi. Rakiplerimiz iyi iş başardılar yani. Sonuç itibarıyla adaletten uzak olduğunu iddia ettiğimiz bu kararın, o günkü sıcak atmosferden etkilenilerek alelacele alınmış olabileceğini kendimize göre gerekli enstrümanlarla gündeme getirmeye başladık lig başladıktan sonra."

Süper Lig’de uygulanan yabancı kuralı hakkında Çebi, "Yabancıların sayısını kısıtlayarak yerlililerin oynamasını dikte edersiniz aslında yerli oyuncularımızın önünü kapatıyorsunuz. Bunu yapmayın dedik. Çünkü Türk futbolcularımızın yer bulabilmesi için rekabet etmesi gerekir dedik, anlayan olmadı. 8+3 kuralı devam edecek dediler. Çok büyük bonservis bedelleriyle ödeyip transferler yaptık. Birçok kulüp bizim gibi yerli oyuncuları mecbur kalıp kadrosuna kattı. Bunun sonucunda yabancı sayısı kalksın diyorlarsa yerli oyunculara ödediğim bonservis bedellerinin öderlerse itiraz etmem. O oyuncular bende kalmak şartıyla" diye konuştu.

“LİGİN ADİL OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

"Kulüpler Birliği burada bir karar alıp TFF'ye göndermeyecek. Kulüpler Birliği, benim talebim üzerine kulüplerin görüşlerini içeren yazılı veya sözlü beyanları TFF'ye iletmek üzere bir karar aldı. Lütfen karıştırmayın. 3'te 2 falan filan diye bir şey yok. Sonuna kadar gideceğim. Gitmek zorundayız. Çünkü, bu ligin adil olacağını düşünmüyorum."

“TAKIMDA HERKES DERBİYİ KAZANACAĞINI SÖYLÜYOR”

"Takımda herkes derbiyi kazanacağını söylüyor. Havalar da bizim orada çok güzel. Fenerbahçe de iddialı, şampiyon olmak istiyorlar. Uzun zamandır şampiyonluğu da istiyorlar. Galatasaray da 100. yılda şampiyon olacağım diyor. Biz de aradan çıkıp şampiyon olmak istiyoruz."

VAR kayıtlarına ilişkin Çebi, "VAR kayıtları açıklansın ya da ilgili maçların kulüp başkanları veya yetkilendirdikleri kişiler, TFF ve MHK Başkanları'nın olduğu bir kurulda, bu kayıtları dinleyebilsinler." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme