Ağrılı yönetmen 2022 Emmy Ödülleri'nde Türkiye'yi temsil edecek

Türk yönetmen Tekin Girgin, 2022 Emmy Ödülleri'nin jürisine seçildi.

Ağrılı yönetmen 2022 Emmy Ödülleri'nde Türkiye'yi temsil edecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk yönetmen Tekin Girgin, ABD'de "Televizyonun Oscarları" olarak nitelendirilen Emmy Ödülleri'nin, 64. Daytime Emmy ve 74. Primetime Emmy jürisine seçildi.

Bu jüriye seçilmiş olmaktan dolayı son derece gururlu olduğunu belirten Girgin, "Yazar ve yönetmen olarak Hollywood gibi dünyanın film merkezinde Emmy'nin jüri üyeliğine katılmak inanılmaz bir duygu." dedi.

Girgin, başarı için akıllıca ve çok çalışmak gerektiğini vurgulayarak, "Bir Türkiye vatandaşı olarak bu duyguyu yaşamak bence, gelecek kuşaktaki gençlere bir örnek olması ve gençlerin hayallerinin peşinde gitmesini, ümitlerini kaybetmemesini, hiçbir şeyin imkansız olmadığının en somut örneğidir." ifadelerini kullandı.

TEKİN GİRGİN KİMDİR?

Ağrı Hamur ilçesine bağlı Kaçmaz köyünde 1980 yılında dünyaya gelen Tekin Girgin, 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü'nden mezun oldu. Ardından sineme hayalini gerçekleştirmek üzere Amerika'ya giden Girgin,  kısa süre kala eğitimini yarıda bırakarak sinema hayaliyle ABD'ye gitti. Burada çeşitli film okullarında eğitim gören Girgin, ilk filmi olan "Your Place or Mine"ın Uluslararası Santa Barbara Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Film" ödülünü aldı. 'Troy The Odyssey' filmini çeken Girgin, 2022 Emmy Ödülleri'nde jüri olarak yer alacak.

Bakmadan Geçme