UDER 'Çocuk Hakları Günü Programı' düzenledi

Ulusal Çocuk Hakları Derneği (UDER), 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

UDER 'Çocuk Hakları Günü Programı' düzenledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü desteklediği etkinlik, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını UDER Başkanı Yusuf Yıldırım yaptı. Dernek olarak, çocuk hakları ihlallerine karşı çalışma yürüttüklerini söyleyen Yıldırım, “Bizler UDER olarak, çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve çocuk haklarına ilişkin ihlallerin her daim karşısında olacağımızı belirtmek istiyoruz. Bir taraftan hasta çocuklarımız için hastane odalarını onlar için eğlenceli bir hale getirirken, bir diğer yandan çocuklarımızın soğuktan korunmaları için temel ihtiyaçlarını karşılıyor, bir yandan beden güvenliği eğitimi almaları için onlara atölyeler düzenliyoruz. Çalışmalarımız arasında, bugün düzenlediğimiz etkinlikler gibi faaliyetlerimiz de var. Temel hedefimiz gelecek nesillere daha güvenli ve eşit bir dünya mirası bırakmak. Bunu da çocuklarımızla başarabileceğimizi biliyoruz. Gelecek çocukların elinde ve onlara emanet.” diye konuştu.

Yıldırım’ın konuşmasının ardından, folklor oyunları, şiir sunumları, koro, piyano ve gitar dinletileri, tiyatro oyunlarının sergilendi.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme