'Ucuz ekmek' tartışmasında son raunt: Savcı Sayan: 'İmamoğlu sende emeğim var'

Ağrı Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında tartışma konusuna dönen ucuz ekmek konusunda Savcı Sayan yeni bir açıklama yaptı.

'Ucuz ekmek' tartışmasında son raunt: Savcı Sayan: 'İmamoğlu sende emeğim var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı’da Halk Ekmek Fabrikası’nda sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak açıklamada bulunan Başkan Savcı Sayan, ekmek fiyatı konusunda İstanbul’a örnek olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Aynı şekilde ulaşım konusunda da örnek olmayı umut ettiklerini söyleyen Savcı Sayan, “Dün bütün Türkiye Ağrı’da ekmeğin fiyatını öğrendi. Ondan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi biz ekmeği 1.25’e Ağrı Belediyesinden daha ucuza satıyoruz dediler, buna çok sevindik. Hani hayat pahalılığı vardı, memleket yanıyordu. Madem ekmeği ucuza satabiliyorsunuz da diğer yerlerde neden zam yapıyorsunuz? Suda, ulaşımda neden zam yapıyorsunuz? Demek ki amacınız ortaya çıktı. Allah’a çok şükür ki, 600 bin nüfuslu Ağrı Belediyesi, 16 milyon nüfuslu İstanbul nüfusunun gündemini belirliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi politik kararını, hizmet durumunu Ağrı Belediyesine göre ayarlıyor. Bu da bizim için bir nimettir. Ben buna da çok seviniyorum. İstanbul Belediyesi’nin ulaşımı öğrencide Ağrı Belediyesinin sekiz katı, normal vatandaşlara da ise 3 katı. İstiyoruz ki ekmeği biz sizden daha ucuza satıyoruz diyorlarsa, taşımada da Ağrı Belediyesi ile eşit şekilde taşısınlar ki, İstanbullular da bundan faydalansın.” diye konuştu.

“İMAMOĞLU PARTİ ÜYELİĞİNDE BENİM İMZAM VAR”

Öte yandan İmamoğlu’na seslenen Savcı Sayan, İmamoğlu’nun parti üyeliğinde kendi imzası olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Ben buradan sevgili İmamoğlu’na esleniyorum; benim sende emeğim var. Partiye ilk üye olduğunda o üyelik formunun altında benim de imzam var. Çünkü siz CHP’ye transfer olduğunuzda normal üyelik sür3ci dışında sizi o günkü tüzüğün 122nci maddesine göre, 2 MYK üyemizin; rahmetli Mehmet Ali Özpolat’ın önerisiyle MYK’ya geldi ben de MYK üyesiydim. Dolayısıyla CHP’ye gelişinizde üyelik formunuzda benim de katkım var. Sizin üzerinizde emeğim var. Beni takip edin. Biz Anadolu’da küçük bir belediyeyiz. Sizin bütçenizin 50’de 1’ine sahibiz. Halkımıza en iyi şekilde hizmet vermek için mücadele ediyoruz. Sizin de bizi örnek almanız beni onurlandırdı, gururlandırdı.”

“ULAŞIM VE SU FİYATLARINDA DA BİZİMLE YARIŞIN”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, kendilerini örnek alarak ulaşımı da ucuzlatmaları çağrısında bulunan Başkan Sayan, “Aslında biz ekmeği 1.4 diyoruz da, market ve bakkallara da 1.20 TL’ye veriyoruz, dolayısıyla yine sizden ucuza satıyoruz. Biliyoruz ki parça başı maliyet parça sayısı arttıkça düşüyor. Dolayısıyla siz milyonlarca ekmek üretiyorsunuz, bize göre daha avantajlı durumdasınız. Tonlarca un alıyorsunuz, biz daha az aldığımız için size göre daha dezavantajlıyız. Yani eskilerin tabiriyle kahraman bakkal süper markete karşı biz de siz karşı mücadele ediyoruz. Ama olumlu anlamda sizin böyle bize uymanız, vatandaşa böyle güzel hizmetler sunmanız bizi umutlandırdı, onurlandırdı. Buradan size tavsiyem, nasıl ki ekmekte bizimle yarışıyorsanız, su fiyatlarında da ulaşımda da bizimle yarışın.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme