Türkçe dilli müze yabancı turist bekliyor!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Doğubayazıt Kent Müzesi, yabancı dilde tabelalarının bulunmayışı nedeniyle turistlere zor anlar yaşatıyor.

Türkçe dilli müze yabancı turist bekliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2017 yılı Ağustos ayında Ağrı Valiliği ve Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından 2 bin 800 metrekare üzerinde kurulan ve bölgenin tarihi, mimarisi, gelenek ve görenekleri hakkında ziyaretçilerine fikir veren Doğubayazıt Kent Müzesi, yabancı ziyaretçilerine zor anlar yaşatıyor.

Konum olarak UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan İshak Paşa Sarayı’nın karşısında bulunan Müze’de yer alan tabelaların Türkçe olması, İshak Paşa Sarayı’ndan dolayı kenti merak edip gelen yabancı turistler için elverişli bir gezme ve bilgi alma imkanı sunmuyor.

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ SAYFASINDA BİLGİLENDİRME BİLE YOK

Öte yandan, Doğubayazıt Kent Müzesi ile ilgili olarak, Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün internet sayfasında herhangi bir bilgilendirmeye yer verilmemiş olması da eleştirilerden kaçmıyor.

Her iki durum da, turizmle kalkınabilecek potansiyeli olduğu için turizmde pay almak isteyen ilçe için bir engel olarak varlığını sürdürüyor.

Bakmadan Geçme