Şehit Tufan Kansuva'nın adı Diyadin'de yaşatılacak

PKK ile girdiği çatışmada şehit  olan Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva'nın adı Diyadin'de yapılan ilkokulda yaşatılacak.

Şehit Tufan Kansuva'nın adı Diyadin'de yaşatılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mardin'in Ömerli ilçesinde terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva adına Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yapılan 8 derslikli ilkokulun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Ağrı Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Savcı Sayan, Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen,  İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, askeri personeller ve öğrenciler katıldı.

“MÜCADELEMİZ HİÇBİR ZAMAN BİTMEDİ, BİTMEYECEK”

Programda konuşan Ağrı Valisi Osman Varol, “Bu topraklarda bin yıla aşkın süredir yaşamımızı sürdürmeye gayret ediyoruz. Bu süre içerisinde dünyanın en kıymetli toprakları olan bu topraklarda bizi barındırmamak için her türlü yol denendi. Ülkeler arasında savaşlar oldu. Milletimize dışardan ve içerden saldırılar oldu. Nihayetinde mücadelemiz hiçbir zaman bitmedi ve bu mücadelede bu topraklarda barınacağımızı dosta ve düşmana haykırdık. Fakat bu işin gizli kahramanları var. Adına okulun açılışını gerçekleştirdiğimiz şehit kardeşimiz gibi, en kıymetli varlığı olan canını gözünü kırpmadan vatanı için verebilen şehitlerimiz var." dedi.

“ÜLKE TOPRAKLARI EMLAKÇIDAN ALINMADI”

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise ülke topraklarının emlakçıdan değil büyük mücadeleler ile alındığını söyleyerek, “Türkiye sınırları içerisinde yaşamak isteyen insanlarımızın huzurunu bozmak isteyenlere karşı gözünü kırpmadan canını veren bir şehidimiz adına yapılan okulun açılışa geldik. Şehidimiz Tufan Kansuva kardeşimiz gerçekten bu topraklarda yaşayan insanların kardeşçe yaşayabilmesi için mücadele vermiştir. Bizim de onlara karşı büyük görevlerimiz var. Ülke topraklarımızın ne kadar kıymetli olduğunu dedelerimizden öğrendik. Dolayısıyla bu topraklar emlakçıdan alınmadı. Bu topraklar kanla alındı. Kıymetini iyi bilmemiz lazım. Bu kutsal topraklara göz dikmiş hainler yıllardır bizim içimize nifak sokarak bu ülkenin çocuklarını terör örgütlerine feda ettiler.” diye konuştu.

Yaptığı konuşmasında dostu olan Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva ile anılarını anlatan Diyadin Kaymakamı Alper Balcı ise duygusal anlar yaşadı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Program protokol üyelerinin okulu incelemeleri ve öğrencilere hediyeler verilmesinin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme