Savcı Sayan silahlı görüntülerle ilgili: 'PKK'nın silahından rahatsız olmayanlar..."

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, kalaşnikof ile şehirde gövde gösterisi yaptıklarına dair iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Savcı Sayan silahlı görüntülerle ilgili: 'PKK'nın silahından rahatsız olmayanlar..."
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamasında, olayın olduğu gece ekibiyle birlikte saldırıya uğradıklarını belirten Başkan Savcı Sayan, “PKK’nın silahından rahatsız olmayanlar, devletin silahından rahatsız oluyorlar.” dedi.

Başkan Sayan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Ağrı’dan hepinize iyi akşamlar. İki gündür başta Halk Tv olmak üzere KRT, Tele 1 ve bunlara bağlı olan yazılı basında linç ediliyorum. Elimde silah ben Ağrı sokaklarında dolaşmıyorum.  Değerli arkadaşlar Ağrı’nın sokaklarında hiç bir  zaman silahla dolaşmam. Cesur bir kardeşinizim. Terör hedefinde olan ibr başkanınızım. Devlet benim bütün güvenliğimi sağlıyor. Dolayısıyla Ağrı’da zaten terör namına br şey kalmadı. Devletimiz bunu temizledi bitirdi.  O gün biz talihsiz bir olay yaşadık. Ben ve belediye başkan yardımcım ve yanımızdaki ekip saldırıya uğradı. Belediye başkan yardımcım darp edildi. Yanımdaki insanlar darp edildi. Beni korumakla görevli arkadaşlar beni güvenli bir yere çekmek için uğraştılar.

Bizim kendi çekimimiz, kendi öz çekimimiz. Orada bir silah görülmüş devletin silahı. PKK nın silahından rahatsız olmayanlar , PKK’nın silahını alkışlayanlar devletin  silahından rahatsız olmuşlar.  Bunu çok önemsemiyoruz fakat  Türkiye halkının vicdanını rahatlatmak adına açıklama yapıyorum. Yoksa onlarıf muhatap aldığımdan değil.  Olayın özü budur.

Sonra bunu getirip Kılıçdaroğlu’nun  gelişiyle ilişkilendirdiler. Dediler ki Kılıçdaroğlu Ağrı’ya gelecek bir gün sonra Savcı Sayan onu korkutmak için silah gösterdi şu yaptı, bu yaptı.  Aslında böyle bir şey yok . Kılıçdaroğlu gelmeden önce CHP il başkanını aradım. Milletvekilini aradım. Sayın genel başkan geliyor bir ihtiyacınız var mı ?  Sayın genel başkanı çaya davet ediyorum. Biz misafirperver bir milletin evladıyız.  Dolayısıyla hemen bu açıklamamdan sonra CHP İl Gençlik kolları bir açıklama yaptı. Eğer bir provokasyon olursa Kılıçdaroğlu’na bir şey olursa sorumlusu Savı Sayan’dır. Bu ne demektir aynı zamanda  gelin bir taş atın, bir yumurta atın biz bunu Savcı Sayan’a yükleyelim. Ondan sonra da Ak Parti ve Savcı Sayan’ı yıpratalım. Arkadaşlar biz de oyuna gelmedik bütün her şey bundan ibarettir. Vicdanınız rahat olsun. Halk Tv ve diğer TV’ler beni linç ettiğiniz kadar bana aman tanıyın. Beni mahkum ettiğiniz kadar ben de savunmamı yapayım. Tür halkı hatırına sizin hatırınıza değil.  Hepinize iyi akşamlar ."

Bakmadan Geçme