Olağanüstü toplanan meclisten şok karar

Doğubayazıt Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında, ek bütçe önerisi AK Parti ve HDP'li meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Olağanüstü toplanan meclisten şok karar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğubayazıt Belediyesi ek bütçe ve Sarıgül Mahallesinde nazım imar planı maddelerini görüşmek üzere olağanüstü meclis toplantısına gitti.

AK PARTİLİ VE HDP’Lİ ÜYELER ‘HAYIR’ DEDİ

Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın, yüzde 80’lere varan enflasyon rakamlarına dikkat çekerek talepte bulunduğu ek bütçe önerisi, Meclis’in çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti ve HDP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi. Başkan Acar, onaylanmaması halinde meclisin fesih olacağı uyarısında bulunmasına rağmen, meclis üyeleri ek bütçe talebine hayır oyu verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Acar, AK Partili ve HDP’li üyelerin, halkın daha iyi hizmet almasının önüne set vurduklarını söyledi.

“HALKA REVA GÖRÜLEN SEFALET YETMEDİ Mİ?”

Acar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Gelirimiz ve paramızın olmasına rağmen, bu bütçeyi kullanma yetkisinin Belediye Meclisinde olduğundan dolayı, kaynaklarımızı halkımıza kullanalım diye defalarca rica ettik. Değerli halkımız, bölgedeki belediyeler ekonomik sıkıntılarından dolayı hiçbir hizmet vermezken biz, hizmet konusunda  hiç ara vermedik. Daha önceki belediye yönetimleri maddi sıkıntıdan dolayı serzenişte bulunmuş, bu yüzden hizmet veremiyoruz demişlerdir. Biz ise paramızı ve gücümüzü halkımızın hizmetine kullanmak istiyoruz. Fakat Belediye Meclisi, çoğunluğun verdiği güçle buna izin vermiyor. Burdan sesleniyorum;  bu halka reva görülen sefalet, kötü yaşam yetmedi mi?  Yine tekrar ediyorum. Kanun açık açık diyor ki; Meclis veya üyeleri görevini ihmal edip yerine getirmiyorsa meclis fesh olur. Burada halkın menfaati her şeyden daha önemli  uyarılarına rağmen maalesef hayır oyu kullandılar. Doğubayazıt'a yapılacak en büyük kötülük , bu bütçeye hayır demektir. Bu sonuçla birlikte telafisi olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Amaç hizmeti engellemek ve halkı mağdur etmek. Ama biz asla yılmayacağız. Takdir halkımızın.”

Bakmadan Geçme