Nereden nereye... Bir zamanlar terör bölgesiydi, şimdi kendi parke taşını üretiyor

Bir zamanlar adı terör olayları ile anılan Ağrı'nın Diyadin ilçesi, şimdi kendi parke taşını kendisi üretiyor.

Nereden nereye... Bir zamanlar terör bölgesiydi, şimdi kendi parke taşını üretiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde parke üretim tesisi kuruldu. Kendi parke taşını kendisi üretmeye başlayan ilçede, parke döşenmeyen köy ve mahalle yolu bırakılmayacak.

Tesisle ilgili bilgi veren Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, tesisin üretime geçmesiyle birlikte, köy, mahalle ve özellikle okul yollarında parke döşeme çalışmalarına hız kazandırdıklarını söyledi.

İŞ OLANAĞI SAĞLADI, KAYNAK İSRAFINI ÖNLEDİ

Parke taşı üretimiyle kamu kaynaklarının israfının önüne geçtiklerini belirten Balcı, “Tesis sayesinde hem kaynak israfını önledik hem de kendi üretimimizi yapmaya başladık. Bu aynı zamanda hizmet hızımızı artırdı, bizim için zaman tasarrufu da sağladı. Kendi ihtiyacımızı karşıladıktan sonra da başka ilçeler için parke taşı üretebileceğiz, böyle kamu için ek kaynak da sağlamış olacağız. Ayrıca tesis sayesinde bölge insanına iş imkanı da sağlamış olduk. Burada işçi alımı yaparken, özellikle ilçede yaşayanlara öncelik tanıyoruz.” dedi.

İLÇE GÜZELLEŞECEK

Balcı, “Tesis sayesinde ilçemiz daha da güzelleşecek. O nedenle tesisimiz tesisimiz vatandaşlarımıza ve Diyadin' e hayırlı olsun. Tesisimizin kuruluşunda verdikleri desteklerden dolayı TMSF Başkanı Fatih Rüştü Karakaş' a ve Koza Holding Ceosu Mahmut Çelik' e teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Bakmadan Geçme