Murat Kanyonu, buz tırmanışları için hazır!

Ağrı Diyadin'de yer kilometrelerce uzunluktaki Murat Kanyonu, karla kâplı görüntüsüyle doğa severleri ve buz tırmanışı için dağcıları bekliyor.

Murat Kanyonu, buz tırmanışları için hazır!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli akarsularından Murat Nehri'nin kaynağından başlayan kanyonda, kilometrelerce uzunluğu ve yamaçlarda aşınma neticesinde oluşan basamak biçiminde,onlarca metre yükseklikteki kayalıklar yer alıyor. Şelaleler, köprüler, Murat Nehri ve kayalıkların üzerindeki yerleşim yerleriyle görenlerin ilgisini çeken kanyon, kışın kar yağışıyla farklı güzelliklere bürünüyor. Geçen yıl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 'Doğal Sit-Nitelikli Doğa Koruma Alanı' olarak tescillenen kanyon, yılın her dönemi, şehrin gürültüsünden sıkılıp doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenlerin uğrak yeri oluyor.

Kanyon ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, kanyonda bu yıl ilk kez buz tırmanışını yapacaklarını söyledi. Hazırlıkları tamamladıklarını ve yakında tırmanışın yapılacağını ifade eden Balcı, şöyle konuştu:

"Diyadin ilçesi, Murat Nehri'nin içerisinden geçtiği harika bir kanyona sahip. Sarp kayalıklara sahip olan kanyonun uzunluğu yaklaşık 25 kilometreyi buluyor. Burası buz tırmanışları için harika bir platform. Tüm doğasever ve dağcıları kanyona bekliyoruz. Kanyonumuz her mevsim güzel ama özellikle kışın ve ilkbaharda daha güzel oluyor. Özellikle yaz aylarında kanyonumuzda bulunan millet bahçemize gelen vatandaşlarımız burada piknik yapıp keyifli vakit geçirebiliyor."

"KAPLICANIN MERKEZİ"

Bölgenin Türkiye'nin en önemli kanyonları arasında yer aldığını belirten Balcı, "İlçemizde bulunan kaplıcalar çok büyük önem taşıyor. Kayağın ve kaplıcanın merkezi Diyadin diyoruz. Diyadin Belediyesince yapılan kayak merkezi de faaliyete geçti. 2147 minareli kaplıca sularına girdikten sonra burada kayak yapabilirler. Kanyon tamamen karla kâplı ve burada muhteşeme bir güzellik var." diye konuştu. Vatandaş Oktay Budak'da zaman zaman kanyona gelerek ailece piknik yapıp vakit geçirdiklerini anlattı. İlçede birçok güzelliğin bulunduğunu söyleyen Budak, "Diyadin deyince akla ilk kaplıcalar geliyor. Aynı zamanda tarihi Meya Antik Kenti ve Murat Kanyonu burayı farklı kılıyor. Yaz aylarında hafta sonu kanyona çok sayıda ziyaretçi geliyor. Kaplıcaya gelenler buraya da uğruyor. Burası çok güzel ve herkesi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme