Muhtardan AK Partili İl Genel Meclisi Üyesiyle ilgili şoke eden iddia: 'Köyden partiye oy çıkmadığı için hizmeti engelliyor, tehdit ediyor"

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Gürbulak Köyü Muhtarı Mehmet Ali Gültekin, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ertuğrul'un, hizmetleri engellediğini ve kendisini defalarca tehdit ettiğini iddia etti.

Muhtardan AK Partili İl Genel Meclisi Üyesiyle ilgili şoke eden iddia: 'Köyden partiye oy çıkmadığı için hizmeti engelliyor, tehdit ediyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bülten TV’de canlı olarak yayımlanan Muhtarlar Konuşuyor programında, köyünün sorunlarını anlatan Doğubayazıt ilçesi Gürbulak Köyü Muhtarı Mehmet Ali Gültekin, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ertuğrul’un, AK Parti’ye fazla oy çıkmadığı için köyüne gelen hizmetleri engellediğini ve kendisini defalarca kez tehdit ettiğini öne sürdü.

“AK PARTİ’YE OY ÇIKMADIĞI İÇİN HİZMETLERİ ENGELLİYOR”

Bülten TV Genel Yayın Yönetmeni Selma Kara’nın sorularını yanıtlayan Gültekin, bin 116 seçmeni olan köyde AK Parti’ye 40 civarında oy çıkmasından dolayı, Mehmet Ertuğrul’un, köye gelmesi beklenen hizmetleri engellediğini savundu. Muhtar Gültekin, “AK Parti Ağrı İl Encümeni Mehmet Ertuğrul, sırf bizim köyden oy çıkmıyor diye bizim bütün hizmetlere engel koyuyor. Bir nevi şahsi iş gibi düşünüyor, konumunu farklı kullanıyor. İşi olan işi yapmıyor ama işi olmayan işlere de kendisi müdahil oluyor. 2018’den bu yana su projemiz, kanalizasyon projemiz çizili hazır. Her ne hikmetse yazın çalışma kapsamına alınmıyor. Kendim de şahit oldum nedenine, o köyden bize oy çıkmıyor diyorlar. Oysa Mehmet Bey Adalet ve Kalkınma Partisi’ni temsil ediyor ama bunun farkında bile değil.” dedi.

“KONUMUNU FARKLI ŞEKİLDE KULLANIYOR”

Defalarca ilgili kurumlara müracaat etmesine rağmen, soruna çözüm bulamadığını dile getiren Muhtar Gültekin, “Defalarca müracaat ettim, toplantılarda Kaymakam Beyimiz de şahit oldu bu konulara. Kaymakam Bey de beni odasına çağırdı, ilgileneceğim dedi. İlgileniyor da Allah razı olsun. Ama sürekli de Mehmet Ertuğrul’u da takip edemez ki. Sürekli her yerde bize engel. Bizdeki en büyük oy kaybının nedeni de o. Cumhurbaşkanlığına gidebilseydim, kendim de dile getirecektim. Konumunu kendi etrafına yandaşına farklı şekilde kullanıyor. Yaşadığımız farklı konular var, bazı insanların arada rencide olmasını istemediğim için dile getirmek istemiyorum. Konumu dışında Kaymakam adına hareket yapan bir şahıstır.” diye konuştu.

“BENİ TEHDİT ETTİ”

Öte yandan Mehmet Ertuğrul’un kendisini tehdit ettiğini de öne süren Muhtar Gültekin, “Bende, beni tehdit ettiği mesajlar var. Siz konumunuzu, haddini aşıyorsun. Kanun dışı işler yapıyorsun, şöyle yapıyorsun, böyle yapıyorsun. Köy tüzel kişiliğine ait bazı işler vardı. İlgisi, alakası olmayan konulara a müdahil oluyordu. Kendisini aradım, sürekli telefonu çaldı cevap vermedi. Bana mesaj atıyor; muhatabım siz değilsiniz. Doğrudur, muhatabı ben değilim ama köy tüzel kişiliğine neden müdahil oluyorsunuz dedim.” ifadelerini kullandı.

MEHMET ERTUĞRUL YAYINA BAĞLANMAYI REDDETTİ

Bülten TV olarak,  gazetecilik etiği gereği, yayın esnasında reji ekibimiz Mehmet Ertuğrul’a telefon aracılığıyla ulaştı. Kendisi hakkında bazı iddiaların olduğunu, bu nedenle yayına bağlanmak isteyip istemediğini sordu. Ancak Mehmet Ertuğrul, Muhtar Mehmet Gültekin ile ilgili olarak, bazı isnatlarda bulunmak suretiyle, yayına bağlanmayacağını söyledi ve telefonu kapattı.

Yorumlar 1
Mehmet Ali gültekin 29 Aralık 2021 16:11

Umarım ilerdeki süreçte belli mevkide olan insanların milletin ve halkın yararına hizmetler yapmasını umut ediyorum

Bakmadan Geçme