Minik Leyla'nın sanıklarına beraat verildi

Leyla Aydemir davasının bugün görülen duruşmasında, daha önce müebbet hapis cezası istenen Yusuf Aydemir ile birlikte tüm sanıklar beraat etti.

Minik Leyla'nın sanıklarına beraat verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 Ekim 2020 günü görülen karar davasında, tutuklu sanık amca Yusuf Aydemir hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, tutuksuz 6 sanık hakkında ise beraat kararı verildi. Ancak, Erzurum Dölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nin 7 sanık hakkında Ağrı 1. Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozması neticesinde dava bugün tekrar görüldü. 

Söz konusu karara davasında, sanıklar Mehmet Ali Aydemir, amca Musa Aydemir (28), amca Yusuf Aydemir (42) ve köylülerden Besim Dursun (47) ile eşi Hatun Dursun (55), Ayşe Artam (37) ve eşi Yıldırım Artam (40) ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Savcı mütalaasında Yusuf Aydemir, Mehmet Ali Aydemir ve Besim Dursun’un kasten adam öldürme suçundan tutuklanmasını Ayşe Artam ve Yıldırım Artam’ın yardım etme suretiyle adam öldürme suçundan tutuklanmasına Musa Aydemir ve Hatun Dursun’un ise beraat etmesini istedi.

Mütalaanın ardından ise mahkeme başkanı kararını açıkladı. Davada tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi.

NE OLMUŞTU?

Ağrı şehir merkezinde yaşayan Şükran ve Nihat Aydemir çiftinin 4 yaşındaki kızları Leyla Aydemir, 2018 yılında Ramazan Bayramı dolayısıyla gittikleri Bezirhane köyünde 15 Haziran günü kayboldu. Tüm Türkiye'nin bulunması için seferber olduğu Leyla'nın 18 gün sonra köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiinde cansız bedeni bulundu. Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 Ekim 2020 günü görülen karar davasında, tutuklu sanık amca Yusuf Aydemir hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, tutuksuz 6 sanık hakkında beraat kararı verildi.

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin Mehmet Ali Aydemir, amca Musa Aydemir, amca Yusuf Aydemir ve köylülerden Besim Dursun ile eşi Hatun Dursun, Ayşe Artam ve eşi Yıldırım Artam hakkında Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinin daha önce verdiği kararı bozması sonrası ikinci kez hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanıklar davaya eksiksiz katılırken bir dönem aileden şikayetçi olmayan anne Şükran ve baba Nihat Aydemirde katılmadı. Baba Nihat Aydemir’in ise uzun süredir yurt dışında olduğu öğrenildi. 

İk duruşmada dinlenen Leyla'nın ailesinin avukatı Erdoğan Tunç, AFAD personellerinde ses kayıtları olduğunu ve söz konusu kayıtların davanın seyrini değiştireceğini ve AFAD personellerinin dinlenmesi gerektiğini savundu. Mahkeme, söz konusu ses kayıtlarında delil niteliğinde bir bulguya rastlanmadığını belirtti. 

Bakmadan Geçme