'Leyla'nın kanı yerde kaldı'

Ağrı'da 2018 yılından kaybolan Leyla Aydemir davasında bugün tüm sanıklara beraat verildi. Avukatlar ve STK'lar karara tepkili.

'Leyla'nın kanı yerde kaldı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2018 yılında kaybolduktan sonra cansız bedenine ulaşılan Leyla Aydemir davasında bugün karar verildi. Bir önceki davada müebbeti istenen amca Yusuf Aydemir de dahil olmak üzere 7 sanık hakkında beraat kararı verildi.

Konuyla ilgili olarak Bülten TV’ye konuşan Leyla Aydemir’in annesinin avukatı Erdoğan Tunç, karara dair şaşkınlık içinde olduğunu ifade etti. ^

YENİ SES KAYITLARI DİNLENMEDİ

Daha önceki davalarda AFAD’a ait ses kayıtlarında, mahkemenin olayı kanıtlayan herhangi bir kayda ulaşmamasının ardından, bugün görülen duruşmada, AFAD’a ait 4 ayrı yeni ses kaydını daha mahkemeye sunduğunu belirten Avukat Erdoğan Tunç, mahkeme heyetinin söz konusu ses kayıtlarını dinlemediğini savundu. Tunç, “Bugünkü sunduğum 4 ayrı yeni ses kaydı önceki ses kayıtlarını doğrular nitelikteydi. Bunların araştırılmasını istedim ama mahkeme hiç dinlemeden araştırma gereği duymadan karar verdi.” dedi.

“MAHKEME ARA KARARLARIYLA ÇELİŞTİ”

Mahkemenin, bugünkü kararıyla, diğer ara kararlardan da vazgeçerek kendisiyle çelişir bir sonuç ortaya koyduğunu ifade eden Tunç, “Mahkeme bu son kararıyla diğer ara kararlardan da vazgeçti. Normalde dosyada eksik hususlar vardı, bu nedenle henüz karar duruşması olmasını beklemiyorduk. Dolayısıyla bir anlamda kendisiyle çeliştir. Şaşkınlık içindeyiz. Mahkeme heyeti değişti, yeni heyetin tavrı bu yönde mi oldu bilemiyoruz. Ama sağlıklı bir yargılama ve karar olmadı. Dediğimiz şeyler araştırılsaydı, beraat kararı olsa bile sağlıklı bir karar verilmiş olacaktı.” diye konuştu.

ÖNCE İSTİNAF’A ORADAN YARGITAY’A

Kararı istinaf mahkemesini taşıyacaklarını kaydeden Tunç, Bölge İstinaf Mahkemesi’nin, bugün verilen kararı onaylaması durumunda, bu kez Yargıtay’a gideceklerini sözlerine ekledi.

“LEYLA’NIN KATİLLERİ ARAMIZDA DOLAŞIYOR”

Öte yandan, davada daha önce müdahil olan ancak istinafta karar bozulduktan sonra müdahilliği kaldırılan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Ağrı Şube Başkanı Yusuf Yıldırım da, verilen karar ile Leyla’nın kanının yerde bırakıldığını savundu. Yıldırım, şunları söyledi:

“UCİM olarak daha önce davaya müdahildik. Bugün bu karara hem çok şaşırdık hem de çok üzüldük. Avukatlar 3 buçuk yıldır gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Heyecanla sanıkların ceza almasını beklerken beklediğimiz olmadı, Leyla’nın kanı yerde kaldı. 3 yaşına 2 ay kala Leyla’yı öldürenlere şimdi ellerini kollarını sallayarak Adliye’den ayrıldı. Herkes çocuk istismarı konusunda elini vicdanına koyup bu alana destek vermeli.”

Bakmadan Geçme