Kılıçdaroğlu: 'Ağrı sahipsiz bir bölge"

Doğubayazıt İş İnsanı Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ağrı sahipsiz bir bölge." dedi.

Kılıçdaroğlu: 'Ağrı sahipsiz bir bölge"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda kente yönelik Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Devlet planlama arşivlerinde bu bölgeyle ilgili birçok proje görürsünüz. Sahipsiz, sahibi olmayan bir  bölge. Bir gün de meclis kürsüsüne çıkıp ta Ağrı’nın da şu sorunu var diyen birisini görmedim. Yok öyle birisi. Böyle bir sorunumuz var. Eğitim düzeyi açısından da burası 81 il arasında 80’inci. Eğitim konusunda, sağlık konusunda. Çoğu zaman hastanelerde yeterli düzeyde doktor yok. Büyük oranda Erzurum’a tıp fakültesine sevk ediliyor hastalar. Bir de böyle bir tablo var. Bu durumunda kabul edilmesi, görülmesi lazım.  Bir şekilde bu sorunlarında aşılması lazım."

“AĞRI’DA KİŞİ BAŞINA GELİR DOLAR BAZINDA DÜŞÜYOR”

"Vatandaşın cebine para girsin diye çabalayanlar  seçerseniz bu sorunların tamamı çözülür. 12 yıl önce 2008 yılında Ağrı’da kişi başı gelir 3 bin 62 dolar. Yıl 2022 aradan geçmiş 12 yıl. 33 bin 34 dolar. 12 yıl geçiyor, bu bölgede Ağrı’da kişi başına gelir dolar bazında düşüyor. Üretemiyor, istihdam alamıyor insanlar büyük kentin varoşlarına gidiyorlar  acaba asgari ücrete bir yerde iş bulabilir miyim diye? Bu güzel coğrafyayı işlemek varken  niçin yapılıyor bunlar?"

“GÜRBULAK SINIR KAPISI VE SINIR TİCARETİ ÖNEMLİ”

"Gürbulak Sınır Kapısı ve  sınır ticareti önemli. Gerekli önlemlerin alınarak sınır ticaretinin güvenli hale getirilmesi lazım. Çünkü sınır ticareti hem bize hem İranlılara kazandırıyor."

Kılıçdaroğlu bahsi geçen sorunların çözümüne ilşkin önerilerini ise ,"Tarım ve hayvancılık konusunda düzenlemelerine yapılması ve bu bölge için özel bir yasanın çıkması , ucuz kredi verilmesi  ve ne ekersen on biçersin çerçevesinde çiftinin ektiği üründen zarar etmeyecek şekilde planlama yapılması." olarak sıraladı. 

Bakmadan Geçme