Kaymakamın inadı işe yaradı: aile başlık parasından vazgeçti

Ağrı Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, başlık parasından dolayı sevdiği kızla evlenemeyen öğretmeni muradına erdirdi.

Kaymakamın inadı işe yaradı: aile başlık parasından vazgeçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyadin ilçesi Karapazar Ortaokulunda ücretli öğretmenlik yapan Fecri Kaya, geçen hafta Kaymakam Balcı’yı ziyaret etti. Ailesi 30 altın başlık parası istediği için sevdiği kızla evlenemediğini söyleyen Fecri Kaya, Balcı’dan yardım istedi.

AİLE 30 ALTINDAN VAZGEÇTİ

Balcı, bunun üzerine, Kaya’nın sevdiği kızın ailesinin yaşadığı Ketenpınar Mahallesine gitti ve Şahin ailesini ziyaret etti. Aileden başlık parasını kaldırmaları için aracı olan Kaymakam Balcı’nın, aile ziyareti işe yaradı. Şahin ailesi büyükleri Kaymakam Balcı’nın önerilerini dinledi ve başlık parasından vazgeçti.

ÇİFT SOLUĞU KAYMAKAM BALCI’NIN YANINDA ALDI

Fecri Kaya da, bu duruma çok sevinerek, sevdiği kızla birlikte Kaymakam Balcı’yı makamı ziyaret etti. Ocak ayında çiftin nikahlarını kendisinin kıyacağına söz veren Balcı, “Daha önce söylediğim sözün arkasındayım. Diyadin’den başlık parasını kaldıracağız. Fecri kardeşimizin işinde başarılı olduk. Bundan sonra da bu işin üzerinde önemle duracağız, gerekirse kanaat önderleriyle bu konuda bağlantı kuracağız.” dedi.

Bakmadan Geçme