Kaymakam Balcı dediğini yaptı Diyadin'de artık başlık parası yok

Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Alper Balcı, daha önce başlık parasının kaldırılması için aracı olduğu çiftin nişan yüzüklerini taktı.

Kaymakam Balcı dediğini yaptı Diyadin'de artık başlık parası yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyadin’den başlık parası ve süt parası gibi uygulamaları kaldırmayı kafasına koyan Kaymakam Balcı emeline ulaştı. Balcı, daha önce kendisine gelip sevdiği kıza başlık parası yüzünden kavuşamadığından dert yanan Cenap Aslan için, Songül Karip’in ailesine aracı oldu. Aile büyüklerine başlık parasının doğru bir uygulama olmadığını anlatan Balcı, bu girişiminde başarılı oldu ve aileyi başlık parasından vazgeçirdi.

ÇİFT MURADINA ERDİ

Balcı, muratlarına eren Cenap Aslan ve Songül Karip çiftinin evde düzenlenen nişan töreninde yüzük taktı.

“DiYADİN’DE BAŞLIK PARASINI YASAKLIYORUM”

Çifte mutluluklar dileyen Kaymakam Balcı, Diyadin’de başlık parasını yasakladığını söyledi. Balcı, “Aslan ve Karip ailesinin nişan cemiyetindeyiz inşallah nikahlarıni kıymak bana nasip olur. Öncelikle ailesine çok teşekkür ediyorum bu başlık parası konusunda bize destek oldukları için. Diyadin Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak Diyadin coğrafyasında başlık parası adı altında ve süt parası adı altında olan her şeyi yasaklıyoruz. Ben yasakçı bir zihniyete sahip değilim, ilk defa bir şeyi yasaklıyorum o da bu artık bundan sonra bu Diyadin ilçemizde, bu coğrafyada başlık parasıdır, süt parasıdır. Diyadinli hemşerilerimizi de bana destek olmaya çağırıyorum. Hacı Nusret’e, Hacı Şevket’e çok teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun çok mutlu oldum. Karip ve Aslan ailelerinin bu özverisinden dolayı ve ben büyük bir mutlulukla bu nişana gelirim dedim. İnşallah rabbim onların düğününe bizi nasip etsin, Peygamber Efendimizin sünnetine uygun devletine, milletine bağlı çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.” dedi.

AŞİRETLERLE GÖRÜŞTÜ

Kaymakam Balcı’nın ilçede başlık parasını kaldırmak için, Diyadin’deki 11 aşiret lideriyle görüşme yaptığı ve başka çiftler için de aracı olduğu biliniyor.

Bakmadan Geçme