Kayaklı koşucuların hedefi olimpiyat derecesi

Ağrılı kayaklı koşu sporcuları, milli takım forması giyip Türkiye'yi temsil etmek için kışın karda, yazın asfaltta ter dökerek antrenmanlarını sürdürüyor.

Kayaklı koşucuların hedefi olimpiyat derecesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günün erken saatlerinde, inişli çıkışlı asfalt yolda kondisyon ve teknik antrenman yapan kayaklı koşu sporcularının en büyük hedefi olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak. 10 yıldır kayaklı koşu sporunu yapan Cumali Doğan, 2021 yılının sonunda Finlandiya’da düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarına (EYOF) katılıp Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi istediğini söyledi. Doğan, “Yaklaşık 10 senedir bu sporu yapıyorum, milli takımlarda adım var. Balkanlarda derecelerim olacak inşallah. 2021’in sonunda EYOF var Finlandiya’da. Hedefim Finlandiya’ya gittiğimde Türkiye adına en iyi dereceyi getirmek ve Türk bayrağını dalgalandırmak.” dedi. 

6 yıldır yaptığı kayaklı koşu sporunun kendisini motive ettiğini söyleyen sporculardan 17 yaşındaki Rojda Yılmaz, “6 yıldır bu sporu yapıyorum ve EYOF’a katılıp bayağımızı dalgalandırmak istiyorum. Daha iyi yerlere gelmek için bu sporu yapıyorum ve bu sporu yaparken çok mutlu oluyorum. Aynı zamanda okuluma da devam ediyorum. Doğu bölgesinde olduğumuz için havalar daha soğuk oluyor. Kışın zor şartlarımız oluyor ama pes etmiyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz.” dedi. 

“OLİMPİYATLARDA BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAK TEK HEDEFİMİZ”

17 yıldır kayaklı koşu branşında spor yapan ve “Genç Kızlara Umut Ol” adı altında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunduğu projenin kabul edilmesiyle birlikte genç kızlara umut olmayı hedefleyen antrenör Leyla Turan, “17 yıl boyunca kayaklı koşu branşında spor yaptım. Şimdi antrenör olarak bir proje ile geldim buraya. ‘Genç Kızlara Umut Ol’ adında bir projeyi bakanlığa sundum ve 1 yıllık antrenörlük projem kabul edildi. Doğu şartlarında genç kızlarımızı spora teşvik etmek amacıyla bu projemi sundum. Genç kızlarımızın içinde umut oldum. Bu kızlarımızın içinde Türkiye şampiyonu olanlar var. Yurtdışına gitmek, olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırmak bizim tek hedefimiz. Biz yaz ve kış imkansızlıklara rağmen antrenmanlarımıza devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

    

Bakmadan Geçme