Kadın Başkan kadın futbolcuları sahada yalnız bırakmadı

Ağrı Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, lisanslı olduğu Bayazıt Spor Kadın Futbol Kulübü ile kaptan olarak sahaya çıktı.

Kadın Başkan kadın futbolcuları sahada yalnız bırakmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TFF Kadınlar 3. Lig’de mücadele eden Bayazıt Spor, 76 Iğdır Spor ile dostluk maçı yaptı. İlçede bulunan Yaşar Eryılmaz ilçe stadyumunda oynana maçta, Bayazıt Spor’un lisanslı sporcusu olan, Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar da, kaptan olarak bulundu.

GOLLER BAŞKANDAN

90 dakika boyunca zılgıt sesleri ve erbani ile yankılanan Yaşar Eryılmaz Stadyumu’ndaki maç, 76 Iğdır Spor’un 5-3 üstünlüğü ile sona erdi. Bayazıt Spor’un 3 golünden 2’sini de Yıldız Acar attı.

Maç sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Yıldız Acar, “Bu dostluk maçının amacı kadının her yerde olabileceğini göstermek, buna dair bir farkındalık oluşturmaktı. 90 dakika boyunca gerek sahada gerekse tribünlerde heyecanlı anlar yaşandı. Maçı rakip takımımız aldı, kendilerini tebrik ediyoruz.” dedi.

“KADINLAR FUTBOL SAHALARINDA DA OLMALI”

Kadınların her alanda olduğu gibi futbol sahalarında da başarılı olabileceğini vurgulayan Başkan Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz kadın gibi bir dünya istiyoruz. Kadının, hayatın her alanında olduğu gibi futbolda da, tribünlerde de varlık göstermesini istiyoruz. Kadının futbol oynaması aslında önyargılara karşı güzel bir cevaptır. Tarlada, tandır başında, çocuk bakımında, ev işlerinde, iş yerindeki kadın sporun her alanında da olmalıdır.”

“DOĞUBAYAZIT BELEDİYE SPOR’UN ARKASINDAYIZ”

Son olarak Doğubayazıt Belediye Spor’a da başarı dileklerinde bulunan Acar, “Kadınlar olarak ilçemizin kulübünün arkasındayız. Belediye olarak da takımımızı sonuna kadar destekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme