İshak Paşa Sarayı Yunus Emre'nin dizeleriyle yankılandı

'Yunus Emre Yılı' etkinlikleri kapsamında, İshak Paşa Sarayı'nda Yunus Emre'nin ilahilerinin seslendirildiği tasavvuf musikisi konseri verildi.

İshak Paşa Sarayı Yunus Emre'nin dizeleriyle yankılandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Genelge ile ilan edilen ‘Yunus Emre’ yılı etkinlikleri kapsamında, İshak Paşa Sarayı, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nu ağırladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Ağrı Belediyesi ve Ağrı Kalkınma ve Eğitim Kültür Vakfı (AKEV) işbirliğiyle düzenlenen konser etkinliğinde, Yunus Emre’ye ait eserler seslendirildi.

Konsere, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un yanı sıra, Ağrı Valisi Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve çok sayıda davetli katıldı.

"KARDEŞLİĞİ VE SEVGİYİ AĞRI'DAN DOSTA, DÜŞMANA GÖSTERECEĞİZ"

Başkan Savcı Sayan, açılışta yaptığı konuşmada, "Ne demiş Yunus Emre, 'Gelin tanış olalım/İşi kolay kılalım/ Sevelim sevilelim/ Bu dünya kimseye kalmaz.' Dünyanın kimseye kalmayacağını biliyorsak o zaman kardeşliğin, sevginin, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin, ne kadar önemli olduğunu bugün burada hepimiz Yunus Emre dayanışması ile dosta düşmana göstermiş oluyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz. Yunus Emre'nin sevgi dili İshak Paşa'da yükseliyorsa, bu bizim için gurur vesilesi. Bundan dolayı böyle etkinlikleri çoğaltarak, Türkiye'nin kardeşliğini, birliğini ve beraberliğini, Doğu'nun parlayan yıldızı Hz. Nuh'un şehri Ağrı'dan dosta ve düşmana göstereceğiz. Gururluyum, iyi ki katıldınız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konser sonunda Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a plaket ve çiçek takdim etti.

Bakmadan Geçme