Haydi Ağrı, pamuk eller cebe! Bu aile 300 TL kirayı bile ödeyemiyor

Ağrı merkez Fatih Mahallesi'nde ikamet eden ve zor koşullarda yaşayan Teker ailesi, yardımseverlerden ve yetkililerden destek bekliyor. Aile 300 TL kirayı bile ödeyemiyor. 

Haydi Ağrı, pamuk eller cebe! Bu aile 300 TL kirayı bile ödeyemiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teker ailesi hakkında bilgi veren Ağrı Engelsiz Hayat ve Yardımlaşma Derneği (AHEYAD) Başkanı Harun Kılıç ailenin oldukça zor şartlarda yaşadığını söyledi. 

SORUN İŞSİZLİK

Teker çiftiinin evinde gerek gıda maddesi gerekse eşya bakımından neredeyse hiçbir şey bulunmadığını söyleyen Başkan Kılıç," Bu ailemiz çok zor koşullar altında yaşamaya çalışıyor. Çiftimiz beş yıldır evli, bir süre önce bebeklerini henüz doğmadan kaybettiler. Sanırım bu yüzden evin hanımında hem ruhsal hem de kadınsal rahatsızlıklar mevcut. Eşi ise aylardır iş bulamıyor, geçinemiyorlar." dedi.

300 TL KİRAYI BİLE ÖDEYEMİYORLAR

Çiftin yaşadığı evin kira olduğundan ve ev sahibinin çıkmaları için çifte az bir süre verdiğini belirten Kılıç, ailenin 300 TL’lik kirayı bile ödemekte zorlandığını dile getirdi. Kılıç, "Küçük bir evde yaşıyorlar ısınmıyor. Ev çok soğuk olduğu ve ısınmadığı için ev sahibi normalde 500 lira olan kirayı 300 liraya indirmiş ama ile bunu da ödeyemiyor. Elektrik, su gibi fatura borçları da duruyor. Elimizden geleni yapıyoruz ama yetmiyor yetkililerden yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

DERNEK ARACILIĞIYLA AİLEYE ULAŞILABİLİR

Hayırseverler ve yetkililere seslenen Kılıç, yardım etmek isteyenlerin dernekleri aracılığıyla aileye ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme