Gürbulak Gümrük Kapısı'nda uyuşturucu operasyonu!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Gümrük Kapısı'nda gelen 3 TIR'da, 215 kilo 710 gram uyuşturucu ele geçirildi.

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda uyuşturucu operasyonu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tacikistan'dan gelip İran üzerinden Gürbulak Gümrük Sahası'na giren aynı ülke vatandaşı sürücüler M.A, S.G. ve S.M'nin idaresindeki  3 ayrı TIR'da , X-ray cihazıyla tarama gerçekleşitirildi. Yapılan  tarama sonucu araçların yakıt depolarında şüpheli yoğunluğuna rastlandı. Hangara çekilerek narkotik dedektör köpeği desteğinde aranan araçların depolarındaki sıvılardan ekiplerce numune alındı.

Bu numunelerin incelenmesi neticesinde depolardaki sıvı maddenin sentetik uyuşturucu maddelerin üretimindeki son aşamada etki düzeyini en yükseğe çıkarmak için kullanılan bir uyuşturucu türü olduğunu belirledi. Bu tespitin ardından ekiplerce bidonlara boşaltılan her 3 tırın deposundaki söz konusu uyuşturucunun 215 kilo 710 gram olduğu tespit edildi. Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma dahillinde 3 TIR'a el koyan ekipler, Tacikistan uyruklu 3 sürücüyü de gözaltına aldı.

Adliyeye sevk edilen sürücüler M.A, S.G. ile S.M. savcılık sorgusu sonrası çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Bakmadan Geçme