Gelecek Partisi Ağrı İl Başkanı'ndan büyük iddia: 'AK Parti vatandaşı habersiz üye yapıyor'

Gelecek Partisi Ağrı İl Başkanı Murat Gök, AK Parti il teşkilatının, çeşitli kurumlardan bilgi sızdırarak, vatandaşı habersiz üye yaptığını öne sürdü.

Gelecek Partisi Ağrı İl Başkanı'ndan büyük iddia: 'AK Parti vatandaşı habersiz üye yapıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelecek Partisi İl Başkanı Murat Gök, AK Parti il teşkilatının, özellikle belli bir yaş üzerindeki e-Devlet şifresi alamayacak olan vatandaşı, kimlik bilgilerini; sosyal yardımlar, tapu, nüfus daireleri, çiftçi kayıt sistemleri üzerinden sızdırma yoluyla, habersiz biçimde partiye üye yaptığını iddia etti.

“HABERSİZ ÜYE YAPILAN 600 CİVARINDA KİŞİYİ TESPİT ETTİK”

Söz konusu durumu, özellikle köylerde üye çalışması yaparken fark ettiklerini söyleyen Gök, bu şekilde yaklaşık 600 kişiyi tespit ettiklerini ifade etti. Gök, iddialarına dair şu açıklamalarda bulundu:

“Ben Haziran 2021’de atandım. Atandığımda 116 üyemiz vardı. Hızlıca üye çalışması yapmaya başladık ve 14 ayda üye sayımızı 2 bin 500’ün üzerine çıkardık. Bize üye olmak isteyen ama yaşlı ya da köylerde olduğu için e devleti olmadığından dolayı üye olamayan 600 civarında da gönüllümüz var. Onlar sosyal yardımlaşmalarda, nüfusta, tapu dairelerinde, çiftçi kayıt sistemlerinde TC’leri, adı – soyadı alınıp özellikle AK Parti’ye üye yapıldılar. Ben bunu iddia ediyorum.”

“80 BİN ÜYESİ OLAN BİR PARTİ NASIL 20 BİN OY ALIR?”

Konuyu mahkemeye taşıyıp taşımadığını sorduğumuz Gök, sorumuzu şöyle yanıtladı:

“Mahkemeye taşımaya gerek yok. Mahkemeye taşımak, halkın işi. Adam bakıyor ki ilk defa tapuya gitmiş, o ilçenin tapu dairesinde bilgileri sızdırılmış, üye yapılmış. Netice itibariyle Ağrı’da genel seçimde Ağrı merkezde 80 bin AK Parti üyesi vardı, aldıkları oy oranı 20 bin civarında. 80 bin üyesi olan bir parti nasıl 20 bin oy alıyor bunu da düşünmek lazım. Bunun nedeni, insanların bilgilerini gayri resmî biçimde bir yerlerden sızdırıp kolayca üye yapmaları. Onu aşamıyoruz. Mesela yaşlı bir amcayı köyden şehir merkezine getirip, postaneye gidip e Devlet şifresi alıp üyeliğini sildiremeyeceğimize göre, bize gönül vermiş bu insanlarımız istifa edemiyorlar, bize de resmî olarak geçemiyorlar ama oylarının bize geleceğinden eminiz.”

“ÜYE YAPMA HIZI KONUSUNDA 70 YILLIK CHP’Yİ GERİDE BIRAKTIK”

Ağrı’da partilerinin durumu hakkında bilgi veren Gök, tüm ilçelerde örgütlendiklerini, yalnızca Tutak ve Eleşkirt’te parti binalarının olmadığını söyledi. Her iki ilçeye de yakında parti binası açılacağını belirten Gök, “Partimiz üye kazanma konusunda çok hızlı hareket ediyor. Türkiye’de de 81 il içerisinde üye sayısını artırma konusunda ilk 5’te yer alıyoruz. 14 aylık bir süre içinde 70 yıllık CHP’yi geçmişiz, bizden önce ya da sonra kurulan partiler de üye kayıt hızı konusunda bize yetişemiyorlar. 50’ye yakın il teşkilatımız, 30’a yakın merkez ilçe, 20’ye yakın kadın kolları yine 20’ye yakın gençlik kolları teşkilatımız var. Merkez ilçe dışında 7 ilçede örgütlendik, 5’inde ilçe binamız var, Tutak ve Eleşkirt’te de Genel Başkanımızın katılımıyla ilçe binası açılışlarını yapacağız.” diye konuştu.

“BİZE GELENLERİN YÜZDE 90’INDAN FAZLASI ESKİ AK PARTİLİ”

Kendilerine üye olarak gelenlerin yüzde 90’ından fazlasının eski AK Partililer olduğunun altını çizen Gök, “Küskünler, memnun olmayanlar, kızanlar. En çok belediyenin verdiği ama yapmadıklarına kızıyorlar, işsizlik konusunda kızgın olanlar geliyor. Onun dışında hayat pahalılığı, enflasyon, geçim sıkıntısı, işsizlik, kira artışlarından çok şikayetçiler. Ağrı’da da kiralarda ciddi sıkıntı var. Özellikle dışarıdan gelen memurlar kiralık ev bulmakta zorlanıyor.” dedi.

“HALK AK PARTİ İLE HDP ARASINDA KALMIŞ DURUMDA”

Ağrı’da halkın HDP ve AK Parti arasında sıkıştığını söyleyen Gök, “Ağrı’da iki parti arasında çatışma var; HDP ve AK Parti. Halk önce HDP’ye oy verir ama belli bir süre HDP’den hizmet alamadığı zaman AK Parti’ye dönüş yapar. AK Parti de Ağrılıların şansına, iyi yönetici seçemediğimiz için maalesef bizi HDP’ye yeniden muhtaç ediyor.” ifadelerini kullandı.  

“ALTILI MASA BİLEŞENLERİ OLARAK İSTİŞARE SAĞLAYAMADIK”

Son olarak, Ağrı’da altılı masa bileşeni partilerin durumunu değerlendiren Gök, genel merkezde olduğu gibi henüz bir istişare ortamı sağlayamadıklarını, kısa zamanda bir araya gelmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme