Eleşkirt'teki yeğen kayırmacılığında yeni detaylar ortaya çıktı

Eleşkirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın personeli alımındaki yeğen kayırmacılığı iddiasında yeni detaylar ortaya çıktı.

Eleşkirt'teki yeğen kayırmacılığında yeni detaylar ortaya çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ALINAN ÜÇ KİŞİ İÇİN YEĞEN İDDİASI

Eleşkirt Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda sosyal yardım ve inceleme görevlisi personeli olarak alınan üç kişinin Belediye Başkanı Ramazan Yakut, Belediye eski Başkanı Sebahattin Sarı ve Ağrı İl Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci’nin yeğeni olduğu iddia edildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, sosyal yardım ve inceleme görevlisi personeli alımı için, 16 Aralık’ta ilana çıktı. 30 Aralık’ta ise mülakat listesi açıklandı. Söz konusu mülakat listesinde, 20 adayın adı ilan edildi ve mülakatın 5 Ocak’ta yapılacağı açıklandı.

13 Ocak’ta açıklanan mülakat sonuçlarında da, sosyal yardım ve inceleme görevlisi olarak alınacak personeller için asıl ve yedek listeler açıklandı.
İşe alınanlar asıl listede 1'inci sırada yer alan Bünyamin Çetin'in, Belediye eski Başkanı Mustafa Sarı'nın; 2’nci sırada yer alan Mustafa Yakut’un, Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut’un; 3’üncü sıradaki Tuğba Tenekeci’nin ise,  Ağrı Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci’nin yeğeni olduğu iddia edildi.

İşe alınan adayların KPSS puanlarının, yedek listedeki adaylardan daha düşük olduğu da ileri sürüldü. 

İŞE ALINAN ADAYIN KPSS PUANI YEDEKTEKİ ADAYDAN DAHA DÜŞÜK

Örneğin, yedek listede birinci sırada yer alan ve işe alınmayan Ramazan Yerlikaya'nın KPSS puanı 68.5 iken ve yüksek lisans yapmış olmasına rağmen, asıl listedeki 4'üncü sırada işe alınan Ömer Karasu'nun KPSS puanının ise 66 olduğu iddia edildi. 

Her iki adayın da, mülakat sınavında, KPSS puanı daha yüksek olan diğer adayların önüne geçirildiği öne sürüldü.
 

Bakmadan Geçme