Eleşkirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda yeğen kayırmacılığı iddiası

Eleşkirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sosyal yardım ve inceleme görevlisi personeli alımında kayırmacılık yapıldığı iddia edildi.

Eleşkirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda yeğen kayırmacılığı iddiası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eleşkirt Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda sosyal yardım ve inceleme görevlisi personeli olarak alınan iki kişinin Belediye Başkanı Ramazan Yakut ile Ağrı İl Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci’nin yeğeni olduğu iddia edildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca, sosyal yardım ve inceleme görevlisi personeli alımı için, 16 Aralık’ta ilana çıktı. 30 Aralık’ta ise mülakat listesi açıklandı. Söz konusu mülakat listesinde, 20 adayın adı ilan edildi ve mülakatın 5 Ocak’ta yapılacağı açıklandı.

13 Ocak’ta açıklanan mülakat sonuçlarında da, sosyal yardım ve inceleme görevlisi olarak alınacak personeller için asıl ve yedek listeler açıklandı.

Asıl listede 2’nci sırada yer alan Mustafa Yakut’un, Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut’un yeğeni; 3’üncü sıradaki Tuğba Tenekeci’nin ise,  Ağrı Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci’nin yeğeni olduğu iddia edildi.

Her iki adayın da, mülakat sınavında, KPSS puanı daha yüksek olan diğer adayların önüne geçirildiği öne sürüldü.

Bakmadan Geçme