Doğubayazıt'ta vatandaş ne istiyor?

Bülten TV olarak Doğubayazıt sokaklarında vatandaşa mikrofon uzattık. İşte yanıtlar…

Doğubayazıt'ta vatandaş ne istiyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bülten TV olarak Doğubayazıt sokaklarında vatandaşa ilçenin en önemli problemini sorduk. İşsizlikten dert yanan da var, trafik sorunundan da, su sorunundan da, vatandaşların sokak temizliği konusundaki bilinçsizliğinden de…

BELEDİYE BAŞKANI TANINIYOR, KAYMAKAMI TANIYAN YOK

Ayrıca Belediye Başkanı Yıldız Acar ile  Kaymakam Mehmet Kemal Akpınar’ı tanıyıp tanımadıklarını sorduk. Kaymakam Akpınar’ın adını bilen çıkmadı. Başkan Yıldız Acar’ı tanıyorlar. Belediye çalışmalarından memnuniyet düzeyi genel olarak yüksek, gözle görülür bir çalışma olduğundan söz ediliyor ancak yol çalışmalarının bir an önce bitirilmesi isteniyor.

İşte vatandaşların yanıtları…

“EN ÖNEMLİ SORUN YOKSULLUK VE PAHALILIK”

Hacı Hikmet İlboğa

"Doğubayazıt’ın en önemli problemi yoksuzluk ve pahalılıktır. Fakir, fukara perişan olmuş, bir şey alamıyorlar. İş problemi var, pahalılık da var. Döviz krizi de çıkmış; alan yok, satan yok. Herkes tedirgin bekliyor. Bir markete giremezsin, bir dükkana giremezsin, bir yağ, şeker alamazsın. Yani fakir, fukara perişan durumdadır."

“VATANDAŞ ÇÖP KONUSUNDA BİLİNÇSİZ”

Gökhan Eren

Mahalle aralarındaki çöpler en büyük problemimiz. Bunu Belediye yapmıyor, insanlar yapıyor. İnsanlar 5’nci kattan sokağa çöp atıyor. Belediye her akşam geliyor, çöpleri de topluyor. Yalnız bizim insanlar duyarsızdır. Elektrik kesintisi yoktur şu anda, eskiden vardı. Bir de bu caddeleri asfaltlasalar güzel alacak.”

“GÜMRÜK KAPILARINI AÇSINLAR”

“Gümrük kapılarını açsınlar. Test parasından dolayı insanlar İran’a geçemiyor. Ben bundan şikayetçiyim. Gürcistan, Irak sınır kapısında böyle bir şey yok. 170 TL test, 50 TL de pul parası ödeniyor. İnsanlar ekmek bulamıyor, mağdur insanlar da var. Bunu düzenlesinler, insanlarımız mağdur. Gidip bir, iki sigara ya da çay, şeker getiriyor. Ekmek parasıdır bu. Adam gidip esrar getirmiyor ya, getireni de cezaevine atsınlar. Ona da karşıyım.”

“BELEDİYE BAŞKANINI DA KAYMAKAMI DA GÖRMEDİM”

“Belediye Başkanını da Kaymakamı da görmeyiz ama onların yerleri sıcaktır. Yerlerinden çıkmazlar.”

“GÜMRÜK KONUSUNDA SIKINTILIYIZ”

Hasan Avcı:

"Gümrük’te çok sorun var. Yöneticiler sorun çıkartıyorlar, bir de ekonomik kriz var. Yöneticiler dayatmada bulunuyor Gümrük’te; faturanı kabul etmiyoruz, bizim istediğimiz gibi maliyeye gideceksin…”

“BELEDİYE GÜZEL ÇALIŞIYOR”

“Belediye güzel çalışıyor, bir sıkıntı yok. Yol çalışmalarını, mahallelerde yaptığı çalışmaları beğeniyoruz. Kaymakamın adını bilmeyiz ama Yıldız Hanım mahallelerde dolaşır.

“HASTANE SERVİSLERİ KONUSUNDA SIKINTILIYIZ”

Abdullah Şahin

Trafik sorunumuz çoktur. Hastane ve mahalle servisleri var. Belli yerlere park tabelası koymuşlar ama oralara da insanlar park edince servisler duramıyor. Yolun ortasında istedikleri şekilde yolcu indirip bindiriyorlar, hatta bazı zamanlarda araç park yerleri açık olduğu halde yine de uymuyorlar. Trafik olsun, zabıta olsun bunları görüyor ama uygulamıyorlar. Servise müdahale edince servisçiler kendileriyle kavga etmeye kalkışıyor. Bu da büyük bir sıkıntı, biz bu sıkıntıyı bir türlü aşamadık.

“DOKTOR EKSİĞİMİZ VAR”

Veysel Şimşek

"Kadın doğum doktoru, diş doktoru yoktur. Bunlardan dolayı çok mağduruz. Randevu da alamıyoruz; Ağrı ya da en yakın Iğdır’a gidiyoruz. Bunun dışında insanların oturup vakit geçireceği bir park, otopark yoktur.”

“GÖZLE GÖRÜLÜR BİR BELEDİYE ÇALIŞMASI VAR”

“Ama belediye çalışmalarımız iyidir, sıkıntı yoktur. Mesela altyapı, ağaçlandırma, yol, asfalt, kaldırım, köprü genişletme gibi gözle görülür bir gelişme var.”

“EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ SU”

Mahsun Sümeli

"Bize göre en önemli problemlerden biri su. Çünkü yazın kuraklıklardan dolayı su kesintilerimiz çok oluyor. Bununla birlikte altyapı sorunu olduğu için, kuraklıkla birleşince su kesintileri çok oluyor. Onun dışındaki problemimiz yoldur; yol yapılıyor ama her yerde asfaltlama olmadığı için yapılan yollar da yapılmamış gibi görünüyor. Üst taraftaki yapılmamış yollardan çamur aktığı için asfaltlanmış yolların da üzerine geliyor. Bundan dolayı merkezî yerlerin altyapıdan sonra asfaltlanması gerekiyor.”

“BAŞKANI BİLİRİM AMA KAYMAKAMI TANIMIYORUM”

“Belediye Başkanı’nın ismini biliyorum ama Kaymakam’ın ismini bilmiyorum.”

“TURİZMDE ESKİ GÜNLERİ ARIYORUZ”

“Bundan seneler önce Doğubayazıt bence bir turizm merkeziydi. İshak Paşa Sarayı, Ağrı Dağı burada çünkü. Pandemi ve pandemiden önce biraz sorunlar oldu. Pandemiden önce buralarda otellerde yer bulunamıyordu. Bir de tabi güvenlik sorununun da etkisi var. Doğubayazıt’ı terör şehri olarak görüyorlar. Mesela ben üniversite okudum; oradakiler benim Doğubayazıt’tan geldiğime inanmıyordu. ‘Rengin beyaz, sen Kürt değil misin?’ diyen oldu. Siyahîlere dedikleri gibi bize de ‘Nasıl Kürtsün?’ diyorlar.”

Bakmadan Geçme